Artikel-ID : 00108072 / Laatst gewijzigd : 04/03/2015Afdrukken

De camera geeft 'SD memory card locked' (SD-geheugenkaart vergrendeld) aan terwijl de kaart niet is vergrendeld

  Het vergrendelingslipje op de SD-kaart moet op de ontgrendelde positie worden gezet voordat u gegevens kunt opnemen, schrijven of opslaan op de SD-kaart. Zorg ervoor dat u de SD-geheugenkaart in de juiste sleuf in de camera plaatst, in de juiste richting.

  Nadat u de geheugenkaart hebt geplaatst, selecteert u het type geheugenkaart dat u wilt gebruiken met behulp van de geheugenkaartschakelaar. Wanneer u een SD-kaart gebruikt, verschuift u de geheugenkaartschakelaar naar de "SD"-kant.

  OPMERKING: Als u de geheugenkaart formatteert met een computer, kan het voorkomen dat de kaart niet kan worden gebruikt met de camera. Dit is afhankelijk van het type formattering dat wordt gebruikt. Formatteer de geheugenkaart met behulp van de camera.

  Als het bericht "SD memory card locked" (SD-geheugenkaart vergrendeld) nog steeds wordt weergegeven, moet de camera mogelijk worden gereset naar de standaard fabrieksinstellingen:

  1. Druk op de MENU-knop. 
  2. Ga naar Setup Menu 3 (Instelmenu 3, het gereedschapsicoontje)
  3. Selecteer [Reset default] (Standaardinstellingen herstellen).
  4. Druk op [OK]

  Als het probleem niet wordt opgelost door de camera te resetten, zelfs niet wanneer u andere kaarten gebruikt, is het apparaat mogelijk defect en kan een reparatie nodig zijn. Als u denkt dat dit het geval is, kunt u contact met ons opnemen voor meer hulp.