Artikel-ID : 00084025 / Laatst gewijzigd : 12/07/2018

Je computer, tablet of telefoon via Wi-Fi Direct verbinden met je tv

Producten en categorieën waar dit artikel op van toepassing is

VOOR JE BEGINT
  • Sommige modellen hebben de UWABR100 USB Wireless LAN Adapter nodig om verbinding te kunnen maken met de tv, en een software-update om Wi-Fi Direct te gebruiken. Raadpleeg de gebruikshandleiding van je product voor meer informatie.
  • Zorg dat de tv de nieuwste update van de systeemsoftware (firmware) heeft.
  • Niet alle BRAVIA tv's hebben Wi-Fi. Als je twijfelt, raadpleeg je de handleiding of de specificaties op de ondersteuningssite van Sony.

INHOUD

1. Voorbereiding
2. Computer

3. Tablet (Android)

4. Telefoon

1. Voorbereiding

1-1. Vind Wi-Fi Direct-modus op je BRAVIA

Afhankelijk van het type van je tv-menu:
  • Menu TV-1: Selecteer de Wi-Fi Direct-modus door op de afstandbediening op "Home"  > [Applications] > [Wi-Fi Direct Mode] (Toepassingen > Wif-FI Direct-modus) te drukken.
Wifi_Direct_Fig1
  • Menu TV-2: Controleer onder [Settings] [Network] (Instellingen - Netwerk)) of [Build-in Wi-Fi] (Ingebouwde Wi-Fi) en [Wi-Fi Direct] ingeschakeld zijn. Selecteer dan Wi-Fi Direct Settings (Instellingen Wi-Fi Direct).
Wifi_Direct_Fig1-a
  • Menu TV-3: Controleer onder [System Settings] [Wi-Fi Setup] (Systeeminstellingen - Instellingen Wi-Fi) of [Build-in Wi-Fi] (Ingebouwde Wi-Fi) en [Wi-Fi Direct] ingeschakeld zijn. Selecteer dan Wi-Fi Direct Settings (Instellingen Wi-Fi Direct).
Wifi_Direct_Fig1-b

1-2. Start Wi-Fi Direct-modus

Druk op je afstandsbediening op "Options" (Opties) Selecteer [Manual] (Manueel)
Wifi_Direct_Fig2 Wifi_Direct_Fig2-a
Selecteer [Other Methods] (Andere methoden) Je krijgt de SSID en de WPA-code om Wi-Fi op je toestel in te stellen
Wifi_Direct_Fig2-b Wifi_Direct_Fig2-c

OPMERKING: De WPS-instelling is niet op alle toestellen met Wi-Fi Direct beschikbaar. Raadpleeg de handleiding van je telefoon, computer of ander toestel met Wi-Fi Direct voor informatie over de WPS-instelling.

2. Computer

2-1. Verbinding maken

Klik op het netwerkpictogram en ga naar de netwerkinstellingen

Klik in het systeemvak op het netwerkpictogram en ga naar de netwerkinstellingen. Selecteer bij de netwerkinstellingen de SSID die je BRAVIA tv heeft gegeven
Win7-1 Win7-1-a
Voer de WPA-code in die je BRAVIA tv heeft gegeven en druk op "OK"
Win7-1-b

Je pc is nu verbonden met je BRAVIA tv

2-2. Inhoud verzenden & afspelen

Windows Media Player gebruiken

Start Windows Media Player (Startmenu -> Zoeken -> Windows Media Player) of klik op het pictogram op de werkbalk Snel starten Controleer onder de tab [Streamen] of [Apparaten automatisch toestaan mijn media af te spelen...] ingeschakeld is.
win7-8 pijl rechts win7-8-a
arrow_down
Selecteer inhoud (foto's,video's of muziek). Klik rechts en selecteer [Afspelen naar ] -> [BRAVIA]
Druk op de knop [Afspelen] win7-8-c
win7-8-b arrow_left
arrow_down
Bekijk het op je BRAVIA tv
lcd-tv

Windows Verkenner gebruiken

Enkel bestand

Start Windows Verkenner (Startmenu -> Zoeken -> Windows Verkenner) of klik op het pictogram op de werkbalk Snel starten tip_arrow_right
TIP- Je kunt rechtstreeks naar Windows Verkenner gaan door de toetsen [Windows] en [E] samen in te drukken.

tip
win7-13 Open de map met de inhoud (foto's, video's of muziek), selecteer het bestand, klik rechts op het bestand en selecteer [Afspelen naar]-> [BRAVIA]
arrow_right win7-9
Druk op de knop [Afspelen]
win7-8-b arrow_left
Bekijk het op je BRAVIA tv
arrow_right lcd-tv

Meerdere bestanden (diareeks)

Klik rechts op de map met de inhoud (foto's, video's of muziek) en selecteer [Afspelen naar] -> [Bravia]

win7-10
Druk op de knop [Play] en start de diareeks met alle geselecteerde inhoud
arrow_right win7-12
Bekijk het op je BRAVIA tv
lcd-tv arrow_left

3. Tablet (Android)

3-1. Verbinding maken

Selecteer op het menu "Instellingen" Selecteer bij Wi-Fi de SSID die je BRAVIA tv heeft gegeven
tablet-1 arrow_right tablet-2
arrow_down
Voer de WPA-code in die je BRAVIA tv heeft gegeven en druk op "Verbinden"
tablet-3

Je Android-tablet is nu verbonden met je BRAVIA tv

3-2. Inhoud delen

Kies de app en het bestand dat je op je BRAVIA tv wilt delen. Onthoud dat je alleen foto's, video's of muziek kunt delen.

Bovenaan het scherm zie je het pictogram "Delen" tablet-7 Selecteer de BRAVIA tv die je voor het delen wilt gebruiken
tablet-4 tablet-5
Wacht tot de transfer klaar is Bekijk het op je BRAVIA tv
tablet-6 lcd-tv2

4. Telefoon

Van zodra een verbinding tot stand is gebracht, kun je media delen tussen een toestel met Wi-Fi Direct en een met Wi-Fi Direct compatibele tv van Sony, met iMediaShare software of DiXiM software of andere toepassingen. Raadpleeg de website van de fabrikant van je mobiele telefoon voor informatie over specifieke Wi-Fi Direct-toepassingen voor je telefoon.

4-1. Android-telefoon

Verbinding maken

Selecteer Wi-Fi bij je mobiele instellingen Selecteer bij Wi-Fi de SSID die je BRAVIA tv heeft gegeven Voer de WPA-code in die je BRAVIA tv heeft gegeven en druk op "Verbinden"
phone-1 phone-2 phone-3

Je Android-telefoon is nu verbonden met je BRAVIA tv

Inhoud delen

Kies een app en het bestand dat je op je BRAVIA tv wilt delen. Onthoud dat je alleen foto's, video's of muziek kunt delen.

Bovenaan het scherm zie je het pictogram "Delen" phone-4 Druk op de vervolgkeuzelijst om de speler te kiezen Selecteer de BRAVIA tv die je voor het delen wilt gebruiken
phone-5 phone-6 phone-7
Druk op "Afspelen" Wacht tot de transfer klaar is Bekijk het op je BRAVIA tv
phone-8 phone-9 lcd-tv3

4-2. iPhone

Ontdek hoe je met een iPhone en Wi-Fi Direct-verbinding maakt.