Artikel-ID : 00106347 / Laatst gewijzigd : 20/02/2015Afdrukken

Is het normaal dat er uit de achterluidsprekers van mijn 7.1 surround-soundsysteem geluid komt, hoewel de audio-inhoud die wordt afgespeeld van een 5.1-bron komt, zelfs wanneer Auto Format Decode is geselecteerd?

    Ja, het systeem is ontworpen om de geluidservaring te verbeteren wanneer er een kanaal voor de 7.1 surround-soundachterluidsprekers (Surround-Backkanaal) beschikbaar is.

    Als er een 7.1 surround-soundsysteem op uw Sony-AV-ontvanger is aangesloten en er wordt 5.1 audio-inhoud op afgespeeld, zal de Sony-AV-ontvanger de audio kopiëren naar de achterluidsprekers van het 7.1-systeem zodat u kunt genieten van alle prestaties van het 7.1-surroundgeluid.

    BELANGRIJK: Dit zal ook zo zijn wanneer u het kenmerk Auto Format Decode (AFD) (Automatische decodering van dde indeling) selecteert.

    Het geluidsniveau van de achterluidsprekers zal automatisch worden aangepast aan uw configuratie, waardoor een geschikte geluidsbalans tussen al uw luidsprekers behouden blijft.

    OPMERKING: Dit kenmerk is niet toepasselijk wanneer audio in Direct-Stream-Digitalindeling (DSD) wordt afgespeeld, bijvoorbeeld als u naar een Super Audio CD (SACD) luistert.