Artikel-ID : 00109404 / Laatst gewijzigd : 12/07/2018

Veelgestelde vragen over audio met hoge resolutie

Hieronder vindt u een overzicht van veelgestelde vragen (FAQ) over audio met hoge resolutie (Hi-Res).

Wanneer ik een afspeelapparaat gebruik dat compatibel is met Hi-Res, heb ik dan een hoofdtelefoon/luidsprekers met Hi-Res-aanduiding nodig om van audio met hoge resolutie te kunnen genieten of werkt de technologie ook met een standaardhoofdtelefoon/-luidsprekers?
    Als ik audio-inhoud met hoge resolutie stream via mijn Hi-Res-apparaat terwijl ik Bluetooth-luidsprekers gebruik, is het resulterende geluid dan Hi-Res?
    Wordt muziek automatisch "geconverteerd" naar audio met hoge(re) resolutie op tablets zoals de Xperia Z3 Compact?

Wanneer ik een afspeelapparaat gebruik dat compatibel is met Hi-Res, heb ik dan een hoofdtelefoon/luidsprekers met Hi-Res-aanduiding nodig om van audio met hoge resolutie te kunnen genieten of werkt de technologie ook met een standaardhoofdtelefoon/-luidsprekers?
    Om volledig te kunnen genieten van geluid in Hi-Res-kwaliteit, moet alle apparatuur die in uw systeem wordt gebruikt compatibel zijn met Hi-Res. Als een van de componenten van uw systeem niet compatibel is met Hi-Res, wordt het Hi-Res-geluid niet gereproduceerd.

We raden aan dat u producten gebruikt met de aanduiding Hi-Res om er zeker van te zijn dat alle apparaten in uw systeem compatibel zijn met Hi-Res. Sommige apparaten ondersteunen echter Hi-Res, ondanks dat ze geen Hi-Res-aanduiding hebben. Controleer bij twijfel de specificaties van uw apparaat.

Hi-Res-aanduiding

Als ik audio-inhoud met hoge resolutie stream via mijn Hi-Res-apparaat terwijl ik Bluetooth-luidsprekers gebruik, is het resulterende geluid dan Hi-Res?
    Hi-Res-audio kan niet worden gestreamd via Bluetooth-luidsprekers, omdat Bluetooth-technologie door de beperkte bandbreedte niet voldoet aan de specificaties van Hi-Res.

Apparaten zoals de Sony NWZ-ZX2 Walkman met de LDAC-technologie bieden echter een verbeterde draadloze luisterbeleving voor al uw muziek. LDAC is een nieuwe audiotechnologie van Sony waarmee u via Bluetooth van hoogwaardige draadloze audio kunt genieten, waarbij 3x meer data wordt verzonden dan bij standaard Bluetooth.

Wordt muziek automatisch "geconverteerd" naar audio met hoge(re) resolutie op tablets zoals de Xperia Z3 Compact?
    Audio die geen Hi-Res-audio is, kunt u helaas niet converteren naar Hi-Res-audio.
    Apparaten met de functie DSEE HX bootsen echter de details na die tijdens compressie van MP3-bestanden en vergelijkbare compressie-indelingen verloren gaan, om zo een superieure luisterervaring te kunnen bieden.