Artikel-ID : 00109873 / Laatst gewijzigd : 10/03/2015

Beperkte beschikbaarheid van de SHOUTcast-internetradioservice

Producten en categorieën waar dit artikel op van toepassing is

Met ingang van december 2014 is de beschikbaarheid van de SHOUTcast-internetradioservice beperkt op oudere apparaten, zoals de ontvangers STR-DA6400ES en STR-DA5500ES van Sony.

Dit komt door een wijziging van de API (Application Programming Interface) van SHOUTcast, waardoor we deze functie niet langer kunnen ondersteunen op deze oudere modellen.

Momenteel is de service nog steeds gedeeltelijk beschikbaar. Het is inderdaad nog steeds mogelijk om naar zenders te luisteren die zijn opgeslagen in de lijst met voorkeuzezenders van het apparaat voordat deze wijziging van kracht werd.

V1. Waarom beëindigt Sony de SHOUTcast-service?
A2. Door API-wijzigingen van SHOUTcast kunnen we deze functie niet langer ondersteunen op deze apparaten.

V2. In de mededeling wordt gesproken over beperkte beschikbaarheid, wat is er nog steeds beschikbaar?
A2. Op dit moment is het mogelijk om naar SHOUTcast-zenders te luisteren die zijn opgeslagen in de voorkeuzes van het apparaat voordat deze wijziging van kracht werd. We kunnen echter niet garanderen dat deze tijdelijke oplossing in de toekomst mogelijk blijft.

V3. Ik kan nog steeds naar sommige zenders luisteren. Wordt het in de toekomst onmogelijk om ze te beluisteren?
A3. Op dit moment is het mogelijk om naar SHOUTcast-zenders te luisteren die zijn opgeslagen in de voorkeuzes van het apparaat voordat deze wijziging van kracht werd. We kunnen echter niet garanderen dat deze tijdelijke oplossing in de toekomst mogelijk blijft.

V4. Wat gebeurt er precies? Geeft het apparaat een foutmelding weer?
A4. Nadat u de functie SHOUTcast hebt geselecteerd, verschijnt het bericht "Couldn't get playback info" (Afspeelinformatie kan niet worden opgehaald) en kunt u geen zender selecteren.

V5. Kan ik naar SHOUTcast blijven luisteren door een firmware-update te installeren?
A5. We hebben geen firmware die dit probleem kan oplossen. Zoals we hierboven hebben uitgelegd, kunnen we door API-wijzigingen van SHOUTcast deze functie niet langer ondersteunen op deze apparaten.

V6. Hoe kan ik in de toekomst naar SHOUTcast luisteren?
A6. Het is niet langer mogelijk om met dit apparaat naar SHOUTcast-radiozenders te luisteren. Als u wilt blijven luisteren naar SHOUTcast-zenders, sluit u een compatibel extern apparaat aan dat SHOUTcast-zenders kan afspelen.

V7. Welke externe apparaten zijn compatibel met SHOUTcast?
A7. Neem rechtstreeks contact op met de serviceprovider (SHOUTcast) voor meer informatie over compatibele externe apparaten.

V8. Ik heb dit apparaat gekocht omdat het compatibel was met de SHOUTcast-service. Kan ik het apparaat omruilen voor een ander apparaat dat nog wel compatibel is met SHOUTcast of kan ik mijn geld terugkrijgen?
A8. Helaas kunnen we niet aan uw verzoek voldoen.