Artikel-ID : 00116840 / Laatst gewijzigd : 17/07/2019

Hoe stem ik mijn Sony Android-tv af of hoe stem ik opnieuw af (gids voor satelliet met enkele antenne)?

Deze gids geeft stap voor stap instructies voor het uitvoeren van basisafstemming voor satelliet met enkele antenne (LNB).

BELANGRIJK: Voordat u begint met de afstemprocedure, hebt u de basisgegevens van uw satellietsysteem nodig (zoals welke satelliet wordt ontvangen of hoe het signaal van de satellietantenne naar de tv wordt gestuurd). Deze informatie kunt u achterhalen door contact op te nemen met uw provider voor tv-uitzendingen en de leverancier van uw satellietantenne.

De onderstaande procedure geldt voor al onze Sony Android-televisies. Afhankelijk van uw model tv kunnen er echter kleine verschillen zijn met betrekking tot de indeling van de afstandsbediening en de interface van het menu.
    Als u op enig moment meer hulp nodig hebt, kunt u meer informatie vinden in de ingebouwde Help-gids van uw tv of door naar de ondersteuningspagina van uw model tv te gaan.

Pijltjestoetsen op de afstandsbedieningPijltjestoetsen op de afstandsbediening
    Gebruik de pijltjestoetsen op uw afstandsbediening om door het tv-menu te bladeren.Selecteer opties door op de knop "+" (plus) te drukken. Dit is de ronde knop in het midden van het cirkelvormige Menu-gedeelte van uw afstandsbediening.

1. Zet de tv aan en zorg ervoor dat de kabel van de satelliet (de antenne) goed op de tv is aangesloten.
    2. Druk op uw afstandsbediening op de knop [HOME].

3. Ga naar het menu   Settings (Instellingen)*, dat u onderin het startscherm kunt vinden.
      Pijltjestoetsen op de afstandsbediening
      *OPMERKING: Voor Android Oreo (OSV-O) staat het Instellingen-pictogram in de rechterbovenhoek.

4. Selecteer Channel Setup (Kanaalinstellingen) → Digital Set-up (Digitale instellingen) Satellite Set-up (Satellietinstellingen) → Digital Satellite Tuning (Afstemmen op digitale satelliet).

5. Selecteer bij de vraag "Do you want to start Digital Satellite Tuning?" (Wilt u afstemmen op digitale satelliet starten?) de optie Yes (Ja).
    6. U wordt gevraagd om de configuratie van uw satellietantenne te selecteren.
      Kies uit Fixed antenna (Vaste antenne), DiSEqC (DiSEqC) of Single Cable distribution (Distributie via enkele kabel) en selecteer Next (Volgende).
    7. In deze stap wordt u gevraagd om te kiezen tussen twee satellietkanaallijsten: Preferred Satellite (Voorkeurssatelliet) of General Satellite (Algemene satelliet).

• Preferred Satellite (Voorkeursatelliet) bevat een kanaallijst van de geselecteerde provider voor tv-uitzendingen, samen met een aantal standaardparameters die helpen om op kanalen af te stemmen.
      • General Satellite (Algemene satelliet) toont alle kanalen van de geselecteerde satellietantenne. De ontvangst- en afstemparameters gebruiken de standaardinstellingen en moeten mogelijk worden aangepast afhankelijk van het type installatie.

We raden aan dat u Preferred Satellite (Voorkeurssatelliet) selecteert.
    8. In de volgende stap ziet u een lijst met providers. Selecteer uw satellietprovider.
      OPMERKING: Als u de provider van uw voorkeur niet in de lijst kunt vinden, gaat u terug naar de vorige pagina en selecteert u General Satellite (Algemene satelliet), zoals beschreven bij stap 7.
    9. Nu kunt u de netwerkparameters instellen door de satelliet uit de lijst te selecteren. Voor basisinstellingen laat u de standaardinstellingen staan.

OPMERKING: Sommige parameters kunnen worden gewijzigd wanneer wordt afgestemd met Preferred Satellite (Voorkeurssatelliet) en alle parameters kunnen worden gewijzigd wanneer wordt afgestemd met General Satellite (Algemene satelliet). Neem contact op met uw provider voor tv-uitzendingen en de leverancier van uw satellietantenne voor specifieke informatie over de instellingen die u dient in te voeren.
    10. Selecteer Start.

De tv begint nu met afstemmen. Afhankelijk van de geselecteerde configuratie kan het een uur duren om dit proces te voltooien.