Artikel-ID : 00163832 / Laatst gewijzigd : 29/03/2019

Een verbinding instellen met een draadloos netwerk of toegangspunt

Volg deze stappen om een verbinding tot stand te brengen met een draadloos netwerk of toegangspunt.

BELANGRIJK:

• Voordat u met deze procedure begint, verzekert u zich ervan dat de externe draadloze schakelaar op On (Aan) staat.
    • Niet alle computers hebben een externe draadloze schakelaar. Raadpleeg de specificaties bij de computer om te weten te komen of deze een externe draadloze schakelaar heeft.
    • Als u verbinding wilt maken met een netwerk dat met een wachtwoord is beveiligd, zorg er dan voor dat u de juiste wachtwoordcode van de netwerkbeheerder hebt ontvangen voordat u probeert verbinding te maken.
    1. Klik op Start en klik in het Startmenu op Instellingen.

OPMERKING: U kunt ook de toetsencombinatie Windows-logo en i gebruiken om naar het scherm Instellingen te gaan.

2. Klik in het scherm Instellingen op het pictogram Netwerk en internet.

Netwerk en internet

OPMERKING: De achtergrondkleur van Instellingen wordt bepaald door wat op de computer is ingesteld.

3. Klik in het scherm Netwerk en internet op de Wi-Fi-schuifregelaar om deze in te stellen op Aan.

Wi-Fi-schuifregelaar

4. Klik onder de Wi-Fi-schuifregelaar op het draadloze netwerk dat u wilt gebruiken en klik op Automatisch verbinding maken als u deze optie wilt selecteren. Klik vervolgens op de knop Verbinden.

BELANGRIJK:

• Als u hierom wordt gevraagd, voert u de juiste wachtwoordcode in om toegang te krijgen tot het geselecteerde netwerk. Als u niet weet wat de juiste wachtwoordcode is, kunt u geen verbinding maken met het netwerk.
      • Klik op Geavanceerde opties om informatie te bekijken over de fabrikant van het draadloze apparaat en het besturingsprogramma.

U kunt ook klikken op Wi-Fi-instellingen beheren om de functie Wi-Fi-inzicht te openen. Met de functie Wi-Fi-inzicht kunt u verbinding maken met voorgestelde Wi-Fi-hotspots en -netwerken die uw contactpersonen met u delen.

Wi-Fi-inzicht

BELANGRIJK:

• Als u de functie Wi-Fi-inzicht gebruikt, gaat u ermee akkoord dat deze functie uw locatie kan gebruiken.
    • Niet alle Wi-Fi-hotspots of -netwerken zijn beveiligd. Vergeet niet om alle noodzakelijke veiligheidsmaatregelen te nemen voordat u verbinding maakt met wat voor netwerk of hotspot dan ook.