Artikel-ID : 00163832 / Laatst gewijzigd : 29/03/2019

Een verbinding instellen met een draadloos netwerk of toegangspunt

Producten en categorieën waar dit artikel op van toepassing is

Volg deze stappen om een verbinding tot stand te brengen met een draadloos netwerk of toegangspunt.

BELANGRIJK:

• Voordat u met deze procedure begint, verzekert u zich ervan dat de externe draadloze schakelaar op On (Aan) staat.
  • Niet alle computers hebben een externe draadloze schakelaar. Raadpleeg de specificaties bij de computer om te weten te komen of deze een externe draadloze schakelaar heeft.
  • Als u verbinding wilt maken met een netwerk dat met een wachtwoord is beveiligd, zorg er dan voor dat u de juiste wachtwoordcode van de netwerkbeheerder hebt ontvangen voordat u probeert verbinding te maken.
  1. Klik op Start en klik in het Startmenu op Instellingen.

OPMERKING: U kunt ook de toetsencombinatie Windows-logo en i gebruiken om naar het scherm Instellingen te gaan.

2. Klik in het scherm Instellingen op het pictogram Netwerk en internet.

Netwerk en internet

OPMERKING: De achtergrondkleur van Instellingen wordt bepaald door wat op de computer is ingesteld.

3. Klik in het scherm Netwerk en internet op de Wi-Fi-schuifregelaar om deze in te stellen op Aan.

Wi-Fi-schuifregelaar

4. Klik onder de Wi-Fi-schuifregelaar op het draadloze netwerk dat u wilt gebruiken en klik op Automatisch verbinding maken als u deze optie wilt selecteren. Klik vervolgens op de knop Verbinden.

BELANGRIJK:

• Als u hierom wordt gevraagd, voert u de juiste wachtwoordcode in om toegang te krijgen tot het geselecteerde netwerk. Als u niet weet wat de juiste wachtwoordcode is, kunt u geen verbinding maken met het netwerk.
    • Klik op Geavanceerde opties om informatie te bekijken over de fabrikant van het draadloze apparaat en het besturingsprogramma.

U kunt ook klikken op Wi-Fi-instellingen beheren om de functie Wi-Fi-inzicht te openen. Met de functie Wi-Fi-inzicht kunt u verbinding maken met voorgestelde Wi-Fi-hotspots en -netwerken die uw contactpersonen met u delen.

Wi-Fi-inzicht

BELANGRIJK:

• Als u de functie Wi-Fi-inzicht gebruikt, gaat u ermee akkoord dat deze functie uw locatie kan gebruiken.
  • Niet alle Wi-Fi-hotspots of -netwerken zijn beveiligd. Vergeet niet om alle noodzakelijke veiligheidsmaatregelen te nemen voordat u verbinding maakt met wat voor netwerk of hotspot dan ook.