Artikel-ID : 00161850 / Laatst gewijzigd : 06/08/2019

Google Cast op een computer gebruiken met de Chrome-browser

OPMERKING:

• U dient de meest recente Chrome-browser te gebruiken en een Google Cast-extensie te hebben geïnstalleerd om te kunnen casten met een Google Chrome-browser.
  • Als u een tabblad cast, wordt het Google-tabblad getoond, maar er gelden systeemvereisten waaraan u zich moet houden om functies voor het projecteren van webpagina's, afbeeldingen en diavoorstellingen niet te beperken.
  • Het casten van een website die de Google Cast-functie ondersteunt is niet hetzelfde als het casten van een tabblad met een Chrome-browser.

Volg deze stappen als u de Chrome-browser al hebt gedownload op uw computer.

1. Open de Chrome-browser.

OPMERKING: Als u een update van Chrome moet uitvoeren, volgt u deze stappen om te zien of er updates zijn.

1. Klik rechtsboven in de Chrome-browser op Menu Afbeelding.
    2. Klik op Over Google Chrome om te zien of er updates zijn en voer zo nodig een update uit.

Afbeelding
  2. Download de Google Cast-extensie.

Voer de volgende stappen uit om de Google Cast-extensie te downloaden.

1. Volg deze koppeling in uw Chrome-browser.

OPMERKING: Er verschijnt dan een afbeelding zoals de afbeelding hieronder.
      Afbeelding

2. Klik op TOEVOEGEN AAN CHROME.
      OPMERKING: Er wordt een bevestigingsscherm weergegeven.

3. Klik in dit scherm op Toevoegen.

OPMERKING
      :
      • Google Cast met Chrome wordt nu gedownload.
      • Als de Google Cast-extensie is geïnstalleerd, ziet u het castpictogram rechtsboven in de Chrome-browser.

Afbeelding

3. Open het Google-tabblad dat u wilt casten.
  4. Tik rechtsboven in de Chrome-browser op het castpictogram.

OPMERKING: Als u websites of apps, zoals de Netflix-service, YouTube-video's, Stan, Presto of Quickflix, cast, tikt u op het castpictogram in de app of op de website.

5. Selecteer het tv-model.

OPMERKING: Het Google Cast-pictogram rechtsboven in de Chrome-browser wordt blauw Afbeeldingals Google Cast is verbonden met de tv.

6. Speel de video af op de computer.

OPMERKING: De video op de computer wordt dan afgespeeld op de tv, zodra de inhoud is gecast.