Artikel-ID : 00135983 / Laatst gewijzigd : 12/07/2018

Mijn soundbar lijkt onbedoelde, vreemde geluidseffecten toe te passen en het uitvoerniveau van de subwoofer is laag

Sommige soundbarmodellen beschikken over een Night Mode-instelling (Nachtmodus), die bij activering de helderheid van dialoog verbetert door enkele geluidsinstellingen aan te passen. Zo kunt u ook bij een laag volume dialoog verstaan.

Deze functie is bedoeld om de gebruiker de mogelijkheid te geven om van inhoud te genieten bij lage geluidsniveaus. Dit helpt om het risico van buitensporige geluidsniveaus te voorkomen - met name van de subwoofer - onder bepaalde omstandigheden (doorgaans 's nachts, enzovoort).

Night Mode (Nachtmodus) kan worden ingeschakeld of geannuleerd met de knop "NIGHT" op de afstandsbediening (nummer 16 op de onderstaande afbeelding).

Afstandsbediening soundbar

Indien u onbedoelde geluidseffecten merkt tijdens het afspelen van inhoud of indien u vindt dat uw subwoofer niet naar behoren werkt, kunt u proberen om op uw afstandsbediening op de knop NIGHT te drukken. Night Mode (Nachtmodus) kan namelijk per ongeluk zijn geactiveerd, waardoor de geluiden anders kunnen klinken.