Artikel-ID : 00160343 / Laatst gewijzigd : 27/06/2019Afdrukken

Veelgestelde vragen over de draadloze radiobediening en de draadloze radio-ontvanger

  Hier volgt een tabel met veelgestelde vragen (FAQ's) over de draadloze radiobediening en de draadloze radio-ontvanger.

  Vragen

  Antwoorden

  Draadloze radiobediening van flitser of opnamen op afstand zijn niet mogelijk, zelfs niet als de draadloze radiobediening is aangesloten op een compatibele camera.

  Wanneer u via draadloze radiobediening een flitser wilt gebruiken of opnamen op afstand wilt maken, dient u de draadloze radiobediening en de draadloze radio-ontvanger van tevoren te koppelen.

  OPMERKINGEN:

  • Raadpleeg de gebruiksaanwijzing bij de apparaten voor informatie over het koppelen van de draadloze radiobediening en de draadloze radio-ontvanger.
  • Na het koppelen van de apparaten stelt u de belichtingsmodus van de camera in op P/A/S/M en de flitsermodus op draadloos.
  Kan ik de flitser die is verbonden met de draadloze radio-ontvanger laten afgaan met gebruik van de functie voor opnamen op afstand?

  U kunt de flitser niet laten afgaan met de functie voor opnamen op afstand wanneer de flitser is aangesloten op de multi-interfaceschoen of op de sync-terminal voor flitsers. Als u de flitser wilt gebruiken, sluit u de draadloze radio-ontvanger met een (afzonderlijk verkrijgbare) aansluitkabel met meerdere aansluitingen aan op een camera en sluit u de flitser rechtstreeks aan op de multi-interfaceschoen van de camera.

  Afbeelding

  • A: Draadloze radio-ontvanger (FA-WRR1)
  • B: Aansluitkabel met meerdere aansluitingen (VMC-MM1)
  Kan ik de flitser laten afgaan door te drukken op de meetknop van de flitsermeter die is aangesloten op de sync-terminal van de draadloze radiobediening of de draadloze radio-ontvanger? Nee, dat is niet mogelijk. De sync-terminal voor flitsers van de draadloze radiobediening en de draadloze radio-ontvanger kan alleen worden gebruikt voor uitvoer. Druk op de knop TEST van de draadloze radiobediening om een flitsertest uit te voeren.
  De flitser die is aangesloten op de sync-terminal voor flitsers van de draadloze radiobediening of de draadloze radio-ontvanger zendt voortijdig licht uit en loopt niet synchroon met de flitser. Controleer of de flitser die is aangesloten op de sync-terminal is ingesteld op de functie Slave-flitser. Als de functie Slave-flitser is ingeschakeld, loopt de flitser niet synchroon, aangezien deze reageert op de voorflitser voorafgaand aan de belichting. Schakel de functie Slave-flitser uit.

  Raadpleeg de compatibiliteitswebsite voor meer informatie over de draadloze radiobediening en de draadloze radio-ontvanger.