Artikel-ID : 00195543 / Laatst gewijzigd : 08/02/2018

VAIO-nieuws — kwetsbaarheid van draadloos LAN (Wi-Fi) WPA2 op Sony VAIO-computers

8 februari 2018
    Sony Corporation

Er zijn meerdere kwetsbaarheden gevonden in Wi-Fi Protected Access 2 (CERT: Vulnerability Note). WPA 2 is een communicatiestandaard voor draadloos LAN (Wi-Fi). Een effect van deze kwetsbaarheden is onder andere dat aanvallers mogelijk toegang kunnen krijgen tot gecodeerde informatie die via Wi-Fi-netwerken wordt verzonden.

Wij raden klanten aan de volgende tegenmaatregelen te nemen om het effect van deze kwetsbaarheid op hun Sony VAIO-computer te voorkomen.

We verontschuldigen ons voor de hinder die hierdoor mogelijk wordt veroorzaakt. We stellen uw begrip en medewerking op prijs.

Betrokken modellen

Alle modellen van Sony VAIO die zijn uitgerust met draadloos LAN, compatibel met de WPA 2-communicatiestandaard.

Tijdelijke oplossing

Door het Windows-besturingssysteem (*) bij te werken met Windows Update, kunt u het effect van deze kwetsbaarheid voorkomen terwijl het besturingssysteem actief is.

Implementeer een van de volgende tijdelijke oplossingen voor wanneer het besturingssysteem niet actief is.

1. Schakel de functie 'Wake-on-Wi-Fi' uit.
    2. Schakel de slaapstand uit.
    3. Gebruik geen draadloos LAN (Wi-Fi). Gebruik een bekabelde LAN-verbinding.

Windows Update (*): Niet ondersteund voor Windows Vista en eerdere versies. Raadpleeg voor meer informatie de aankondiging met betrekking tot de beëindiging van ondersteuning voor Windows Vista.

Wake-on-Wi-Fi uitschakelen

1. Ga naar Configuratiescherm

2. Selecteer Netwerk en internet

3. Ga naar Netwerkcentrum

4. Selecteer Adapterinstellingen wijzigen (linkerkolom)

5. Klik met de rechtermuisknop op Draadloze netwerkverbinding en selecteer Eigenschappen

6. Selecteer Configuratie (knop)

7. Ga naar het tabblad Power supply management (Voedingsbeheer)

VAIO-schermen met uitleg

8. Wanneer de optie [Dit apparaat mag de computer uit de slaapstand halen
      ] grijs is, is de functie Wake-on-Wi-Fi uitgeschakeld en is de tijdelijke oplossing gelukt.

Afbeelding

9. Als deze optie is ingeschakeld, schakelt u de functie Wake-on-Wi-Fi uit door het vakje uit te vinken.