Artikel-ID : 00198029 / Laatst gewijzigd : 27/06/2019

Veiligheidsmelding voor de WG-C20 mobiele draadloze server

Producten en categorieën waar dit artikel op van toepassing is

Geachte klant,

De WG-C20 Mobiele draadloze server, uitgebracht in april 2013, gebruikt de opensourcesoftware DNSmasq en de encryptiestandaard voor draadloze netwerken Wi-Fi Protected Access II (WPA2). Op basis van recente industrierapporten is ontdekt dat deze twee technologieën de volgende zwakke plekken hebben.*

*CERT Vulnerability Notes Database (Engels)

Volg de onderstaande instructies om de beveiliging te waarborgen en uw apparaten te beschermen tegen kwaadwillende aanvallers die deze zwakke plekken gebruiken:

1. Gebruik een directe verbinding met uw apparaten
    Wanneer u de WG-C20 met uw smartphone of tablet verbindt, gebruik dan een directe draadloze verbinding zonder een toegangspunt tot een draadloos LAN te gebruiken.

1. Beveiliging instellen
    Configureer de beveiligingsinstellingen van uw WG-C20 volgens de instructies in de Helpgids, zodat u uw WG-C20 veilig kunt gebruiken (zie de link hieronder). Als u uw wachtwoord voor het draadloze LAN aan anderen doorgeeft om bestanden te kunnen delen, dan raden wij u ten sterkste aan om uw wachtwoord daarna meteen te wijzigen.

1. Kies een veilige plek wanneer u verbinding met internet maakt
    Met behulp van de WG-C20 kunt u via een draadloze LAN-router verbinding met internet maken. Als u deze functie wilt gebruiken om vanaf uw smartphone of tablet een verbinding te maken met internet, kies dan een veilige plek (zoals bij u thuis) waar het voor anderen moeilijk is om toegang te krijgen tot uw internetaansluiting.

1. Vermijd het gebruik van openbare draadloze LAN-diensten
    Sommige openbare LAN-diensten zijn niet veilig genoeg en staan toe dat een onbepaald aantal gebruikers zich kan verbinden. Omwille van de veiligheid raden wij u ten sterkste af om uw WG-C20 te verbinden met openbare draadloze LAN-diensten.