Artikel-ID : 00201322 / Laatst gewijzigd : 28/08/2018

Het geluid van de Soundbar-subwoofer of achterluidsprekers valt weg of er treedt ruis op

Verschillende redenen kunnen leiden tot ruis in het geluid van de subwoofer of de achterluidsprekers van uw HT-Z9F 3.1ch Dolby Atmos® Soundbar. Probeer de volgende oplossingen:

1. Verplaats apparaten die invloed kunnen hebben op draadloze communicatie.
      Indien de Soundbar bij een apparaat staat dat elektromagnetische golven uitzendt, zoals een draadloze LAN-router of magnetron, dient u de Soundbar uit de buurt van het betreffende apparaat te houden.

2. Blokkeer de hoofdeenheid en de subwoofer of achterluidsprekers niet:
      Indien er metaal, beton of gips tussen de eenheid en subwoofer staat, dient u deze obstakels te voorkomen of te verwijderen.

3. Plaats de hoofdeenheid, subwoofer en achterluidsprekers bij elkaar.

4. Gebruik een bedrade verbinding in plaats van een draadloze verbinding:
      Zet de tv en Blu-ray Disc-recorder van een draadloze LAN-verbinding over op een bekabelde LAN-verbinding.

5.  Schakel het RF-kanaal IN of UIT. Probeer de volgende instelling:
      1. Druk op START.
      2. Selecteer Setup (installatie) - Advanced Settings (geavanceerde instellingen) in het thuismenu.
      3. Selecteer Speaker Settings (speakerinstellingen) - Wireless Speaker Settings (instellingen draadloze speaker).
      4. Selecteer Off (uit) of On (aan) voor RF-kanaal.

Opmerkingen:
        • Wanneer u de instellingen van het RF-kanaal wijzigt, kan het 1 minuut duren voor de verbinding is hersteld.
        • De instelling van de frequentie wordt verwijderd als het netsnoer wordt losgekoppeld. Als het netsnoer is losgekoppeld, dient u het RF-kanaal van OFF (uit) op ON (aan) te zetten.
        • De standaardinstelling van het RF-kanaal is On (aan). Wanneer deze instelling is ingeschakeld, selecteert het systeem automatisch het beste kanaal voor de transmissie. Hoewel deze modus beter bestand is tegen draadloze interferentie, kan er bij de instelling On (aan) nog ruis hoorbaar zijn. In dit geval kunt u hem op Off (uit) zetten om het probleem te verhelpen.