Artikel-ID : 00206897 / Laatst gewijzigd : 02/08/2019

Automatische update voor Android™ 8.0 Oreo™ hervat — 22 mei 2019

Producten en categorieën waar dit artikel op van toepassing is

Hierbij willen we meedelen dat de automatische update voor Android™ 8.0 Oreo™ is hervat en de komende weken wordt uitgerold naar de betreffende tv's.

Voor gebruikers die firmwareversie v6.5830 (Android 8.0 Oreo), al hebben gedownload bevat deze firmware extra verbeteringen en worden hiermee de problemen opgelost die werden vermeld in onze vorige aankondiging:

• Verbetert de gebruikerservaring van de voorkeuze in de zenderlijst
  • Lost geluidsproblemen op — via de ARC-poort waarop uw Soundbar, A/V-ontvanger of Home Theatre-systeem is aangesloten —wanneer u de tv inschakelt vanuit stand-by
  • Lost geluidsproblemen op bij het afspelen van bepaalde bestandsindelingen met de interne videospelerapp
  • Herstelt de functie 'Zoek op titel' in de programmagids

Voor klanten die voor het eerst upgraden naar Oreo biedt deze firmware alle hierboven vermelde voordelen, plus de verbeteringen uit het vorige, originele Oreo-pakket.

De verbeteringen bestaan onder andere uit:

• een nieuw menu op het beginscherm
  • Google Tours (zelfstudie)
  • meldingen over software-updates in het menu op het beginscherm
  • nieuwe toetsenbordindeling en functionaliteit
  • een vernieuwde inhoudsbalk of tv-menubalk
  • snelkoppeling (aan-uitschakelaar)
  • verbeterde gebruikerservaring voor de video-, muziek- en foto-apps
  • uitbreiding naar de ondersteunde indelingen voor USB of thuisnetwerken*

OPMERKING: Voor de volledige lijst met functies en verbeteringen gaat u naar de productpagina voor uw tv.

De aanbevolen manier om deze update te ontvangen, is te zorgen dat de instelling Automatisch software download op uw tv is ingeschakeld. Uw tv zou de update in de komende weken automatisch moeten ontvangen.

U kunt de firmware ook downloaden van de productpagina van uw tv-model op de Europese ondersteuningswebsite en uw tv bijwerken via USB met een flash-geheugen.

Sony hecht altijd veel waarde aan de feedback van klanten en streeft naar innovatie en algehele productkwaliteit.

We bedanken u voor uw geduld en hopen dat u Android™ 8.0 Oreo™ met plezier gebruikt

[Betreffende tv-modelseries]

Weet u niet zeker bij welke tv-serie uw model hoort? Hier volgen enkele voorbeelden:

• KD-65ZD9
  • KD-75XE9405
  • KD-43XF8096

*De mogelijkheid tot afspelen is afhankelijk van de specificaties van de thuisnetwerkserver.

Android™ 8.0 Oreo™ automatische update tijdelijk opgeschort - 14 februari 2019

Wanneer we een firmware-update uitbrengen, houden we de distributie ervan altijd nauwlettend in de gaten om ervoor te zorgen dat onze klanten genieten van een vlotte en aangename ervaring.

Daarom hebben we besloten om de automatische firmware-update van Android 8.0 Oreo (v6.5830) even uit te stellen. We hebben immers vastgesteld dat onze nieuwste Android 8.0 Oreo update een geluidsonderbreking kan veroorzaken bij bepaalde Sound Bars, A/V-ontvangers (versterkers) of Home Theater Systemen als de TV voor een lange tijd in stand-by heeft gestaan.

Indien u de update heeft gedownload en momenteel geen geluid hoort via uw audioapparaat, raden we aan om dit artikel te bezoeken met onze aanbevolen oplossingen.
De update is echter nog steeds beschikbaar als handmatige download via onze support website voor klanten die geen Sound Bar, A/V ontvanger (versterker) of Home Theater Systeem hebben, en toch de nieuwe functies van Android 8.0 Oreo willen ervaren.

Opmerking: Als u een van de bovengenoemde audioapparaten gebruikt, raden wij u ten zeerste aan om te wachten op de volgende update, die dit potentiële probleem zal oplossen.
Intussen zijn onze technici druk op zoek naar de hoofdoorzaak en in de nabije toekomst zullen we een nieuwe firmware uitbrengen om deze afwijking op te lossen. Om op de hoogte te blijven, kunt u deze pagina regelmatig bezoeken of opslaan als bladwijzer.

Wij danken u voor uw begrip en verontschuldigen ons voor het ongemak.

Android™ 8.0 Oreo™-update voor Android-tv's van Sony uit 2016 tot en met 2018 (serie XD70, XD75, XD80, SD80, XD83, ZD9, XE80, XE83, XE85, XE90, XE93, XE94, A1, XF75, XF80, XF83, XF85, XF87, XF90 en AF8) – vanaf 30 januari 2019

We kunnen u meedelen dat er vanaf 30 januari 2019 een nieuwe firmware-update (V6.5830), Android™ 8.0 Oreo™ rechtstreeks op uw tv beschikbaar komt. Deze wordt gedurende de maand geleidelijk geïmplementeerd.

Deze firmware introduceert nieuwe functies, verbetert de prestaties van de tv en verbetert de bestaande functionaliteiten:

• Een nieuw menu voor het startscherm
  • Google Tours (uitleg)
  • Meldingen over software-updates in het menu van het startscherm
  • Nieuwe toetsenbordindeling en -functionaliteit
  • Een vernieuwde inhoudsbalk of tv-menubalk
  • Snelkoppeling voor toegankelijkheid (aan-uitschakelaar):
  • Verbeterde gebruikerservaring voor de Video-, Muziek- en Foto-apps
  • Meer ondersteunde indelingen voor USB of thuisnetwerken*

OPMERKING: Voor de volledige lijst met alle functies en voordelen of om deze firmware te downloaden, gaat u naar de productpagina voor uw tv.

De aanbevolen manier om deze update te ontvangen, is te zorgen dat de instelling Automatisch software download op uw tv is ingeschakeld. Uw tv zou de update in de komende weken automatisch moeten ontvangen.

U kunt de firmware ook downloaden van de Europese ondersteuningswebsite en uw tv bijwerken via USB met een flash-geheugen.
Sony neemt altijd feedback van klanten in beschouwing en streeft naar innovatie en een hoge productkwaliteit.

[Toepasselijke modelseries]

Weet u niet zeker bij welke tv-serie uw model hoort? Hier volgen enkele voorbeelden:

• KD-65ZD9
  • KD-75XE9405
  • KD-43XF8096

*De mogelijkheid tot afspelen is afhankelijk van de specificaties van de thuisnetwerkserver.