Artikel-ID : 00223465 / Laatst gewijzigd : 27/06/2019

[Opgelost] Audio Return Channel (ARC) Home Theatre-systeem: problemen met het geluid op Android TV's van Sony (modellen uit 2016–2018) na de update Android™ 8.0 Oreo™

Producten en categorieën waar dit artikel op van toepassing is

We zijn zeer verheugd te kunnen meedelen dat dit probleem nu is opgelost. Als u firmwareversie v6.5830 (Android 8.0 Oreo) hebt geïnstalleerd, download dan de nieuwste firmware (v6.6510) voor uw tv:

Als u voor het eerst upgradet naar Oreo, biedt de nieuwste firmware een groot aantal voordelen. Voor de volledige lijst met alle functies en voordelen of om deze firmware te downloaden, gaat u naar de productpagina voor uw tv.

We bedanken u voor uw geduld en bieden onze excuses aan voor eventuele ongemakken.

Audio Return Channel (ARC) Home Theater Systeem geluidsproblemen op de Android TV's van Sony (2016-2018 modellen)

We zijn ons ervan bewust dat u mogelijk geluidsproblemen ondervindt - via de ARC-poort die is aangesloten op uw Sound Bar, A/V-ontvanger of Home Theater System - wanneer u uw tv vanuit stand-by inschakelt.

Onze technici onderzoeken momenteel de hoofdoorzaak van het probleem. Om op de hoogte te blijven, kunt u deze pagina regelmatig bezoeken of bookmarken.

Probeer in de tussentijd de volgende workarounds in numerieke volgorde. Als het symptoom of de symptomen aanhouden, raden wij u aan de volgende workaround in de lijst te gebruiken.
OPMERKING: Stel de prioriteit van het audiosysteem in op ON voordat u de onderstaande workarounds volgt.
[HOME] > [Instellingen] > [Geluid] > [Prioriteitstelling audiosysteem].

Workaround 1:

• Schakel uw audioapparaat uit met de audio-afstandsbediening
  • Schakel uw tv uit met de afstandsbediening van de tv
  • Zet uw tv aan met de afstandsbediening van de tv

OPMERKING: Het audioapparaat wordt automatisch ingeschakeld via de BRAVIA Sync-functie (HDMI CEC)

Workaround 2:

• Wijzig de luidsprekerinstellingen door naar [HOME] > [Settings] > [Sound] > [Speakers] > [Speakers] > [TV-luidsprekers] te gaan.
  • Schakel de tv uit met de afstandsbediening van de tv
  • Zet de TV aan met de afstandsbediening van de TV

OPMERKING: De luidsprekerinstellingen zullen automatisch overschakelen naar [Audiosysteem] via de BRAVIA Sync-functie (HDMI CEC).

Workaround 3:

• Stel de optie BRAVIA Sync-besturingsoptie in op aan door naar [HOME] > [Settings] > [External inputs] > [BRAVIA Sync-instellingen] > [BRAVIA Sync-besturingselement] te gaan.
  • Selecteer [Ja] wanneer [Herkende apparaten uit de lijst verwijderen] wordt weergegevenOPMERKING: De BRAVIA Sync-regeling wordt uitgeschakeld.
  • Selecteer opnieuw BRAVIA Sync-besturing om deze in te schakelen

OPMERKING: De luidsprekerinstellingen zullen automatisch overschakelen naar [Audiosysteem].

Workaround 4:

Wij danken u voor uw geduld en verontschuldigen ons voor het eventuele ongemak.