Artikel-ID : 00231733 / Laatst gewijzigd : 09/10/2019

Kan ik mijn hoofdtelefoon gebruiken tijdens sport of training - IP-classificaties uitgelegd

Weinig dingen maken uw motivatie en vertrouwen zo sterk als het luisteren naar uw favoriete nummers tijdens uw training. Veel mensen luisteren graag naar muziek tijdens het sporten: maar wat doen zweet en druppels met uw hoofdtelefoon?

Wat is een IP-classificatie?

IP staat voor Ingress Protection Marking. Het systeem classificeert de mate waarin de mechanische en elektrische behuizing van een product beschermt tegen stof, water en andere schadelijke invloeden. Met andere woorden, de IP-classificatie verschaft informatie over hoe uw product is ontworpen om vocht, water en stof te verwerken.

Hoe controleer ik de IP-classificatie van mijn toestel?

U kunt de IP-classificatie waarde vinden in de specificaties van elk product. U vindt het tabblad met specificaties linksboven op de productpagina van uw product, naast de Productkenmerken.
    Ook kunt u de specificaties raadplegen in de Helpgids of handleiding die ook beschikbaar zijn op de productpagina.

Als u geen IP-classificatie kunt vinden, is uw product niet officieel bestand tegen stof en vocht (inclusief zweet). Herhaalde blootstelling aan stof en vocht kan mogelijk uw apparaat beschadigen. Zorg er altijd voor dat u de IP-classificatie van uw hoofdtelefoon controleert voordat u het product gebruikt bij lichamelijke activiteiten waarbij u mogelijk veel transpireert of wordt blootgesteld aan veel vocht of stof. De draadloze sport-hoofdtelefoons van Sony, zoals de WF-SP900 en de WF-SP700N, zijn voorbeelden van hoofdtelefoons die speciaal zijn ontworpen voor sportliefhebbers en hebben een IP-classificatie.

Overzicht van de IP-classificaties

Bescherming tegen vaste voorwerpen en stof

Bescherming tegen water

IP0X

Geen speciale bescherming

IPX0

Geen speciale bescherming

IP1X

Bescherming tegen vaste voorwerpen van [[SDLENTITYREF[gt]]] 50 mm in diameter

IPX1

Bescherming tegen waterdruppels

IP2X

Bescherming tegen vaste voorwerpen van [[SDLENTITYREF[gt]]] 12,5 mm in diameter

IPX2

Bescherming tegen waterdruppels wanneer het product 15 graden is gekanteld

IP3X

Bescherming tegen vaste voorwerpen van [[SDLENTITYREF[gt]]] 2,5 mm in diameter

IPX3

Bescherming tegen gesproeid water

IP4X

Bescherming tegen vaste voorwerpen van [[SDLENTITYREF[gt]]] 1 mm in diameter

IPX4

Bescherming tegen spatwater

IP5X

Bescherming tegen stof; beperkt beschermd (geen schadelijke resten)

IPX5

Bescherming tegen een waterstraal met lage druk, voor ten minste 3 minuten

IP6X

Stofdicht

IPX6

Bescherming tegen een waterstraal met hoge druk, voor ten minste 3 minuten

IPX7

Bescherming tegen onderdompeling in water tot 1 m diep, voor 30 minuten

IPX8

Bescherming tegen de gevolgen van aanhoudende onderdompeling in water dieper dan 1 m. De precieze omstandigheden worden per apparaat bepaald door de fabrikant.