Leg de schoonheid van het leven vast

  Uw Xperia™-apparaat wordt geleverd met de nieuwe Motion Eye™-camera. Een camera waarmee u het leven kunt vastleggen op manieren die geen andere smartphone kan. De camera is gebouwd met behulp van technologie en kennis van de spiegelloze α™-camera's van Sony en de compacte Cyber-shot™-camera's, zodat u altijd foto's en video's kunt maken met heldere, levendige details, zelfs in situaties met extreem weinig licht of tegenlicht.

  De nieuwe Motion Eye™-camera

  Uw Motion Eye™-camera beschikt over een indrukwekkende hoeveelheid technologie, waaronder de nieuwe op het geheugen gestapelde Exmor RS™ beeldsensor voor mobiel, de opnieuw ontworpen en bekroonde Sony G-lens en de nieuwe BIONZ™ voor mobiele beeldprocessor. Dit alles wordt gecombineerd met de supersnelle voorspellende hybride automatische scherpstelling en nieuwe grotere pixels die meer details en licht vastleggen. Bovendien beschikt u over een camera die elke beweging anticipeert en die u helpt kostbare momenten beter en sneller dan ooit vast te leggen.

  Realistischer wordt het niet

  Met 4K HDR zien uw video's er realistischer dan ooit uit! Of u nu video's van de lucht maakt bij schemering of het adembenemende landschap tijdens een reis door de bergen, 4K HDR-video legt uw wereld als nooit tevoren vast met contrast, details en kleuren. U hoeft alleen maar op HDR op uw scherm te tikken om aan de slag te gaan. Naast een scherm dat compatibel is met 4K HDR, kunt u de magie opnieuw beleven en uw ervaringen delen met uw dierbaren.

  Volledige creatieve controle

  De Manual modus (Handmatige modus) werkt het beste in situaties waarin u meer creatieve controle wilt hebben over het uiteindelijke beeld en u de tijd hebt om alles tot in de puntjes voor te bereiden. Dit is ook de reden waarom Manual (Handmatig) de beste opnamemodus is in situaties met weinig licht of tegenlicht.

  Mis geen moment

  Soms gebeurt iets zo snel dat u gewoon niet snel genoeg kunt reageren. Zelfs niet als de camera klaar is voor gebruik. Geen zorgen! De functie Predictive Capture (Voorspellend vastleggen) detecteert of een object beweegt en start vervolgens automatisch met het bufferen van beelden voordat u op de sluiterknop drukt. Het resultaat is maximaal vier foto's die zijn gemaakt voordat u de foto daadwerkelijk hebt gemaakt.

  Superlangzaam is supercool

  Met de Motion Eye™-camera kunt u video's in superslow-motion 's opnemen met maar liefst 960 frames per seconde in High Definition. U kunt kiezen of u video in superslow-motion in één opname wilt opnemen of een moment in superslow-motion wilt vastleggen terwijl u al een video met normale snelheid opneemt. U kunt ook een video opnemen met normale snelheid en deze daarna bewerken om slowmotion-effecten toe te passen op geselecteerde onderdelen. Vergeet niet om opnamen te maken onder goede lichtomstandigheden voor de beste kwaliteit voor superslow-motion.

  Tips en trucs

  Hieronder vindt u enkele tips en trucs om meer uit uw Xperia™-camera te halen en uw fotografietechniek te verbeteren.

  Meer scherpstelling en minder vervaging

  • Wanneer u close-ups of liggende foto's maakt, tikt u op het scherm om de scherpstelling op een bepaald gebied in te stellen of om een specifieke scherpstellingsafstand in te stellen.
  • Zorg ervoor dat de lens schoon is. Zelfs de kleinste vingerafdrukken of een beetje vuil kunnen de kwaliteit van een foto verminderen.
  • Als u problemen ondervindt bij onscherpe opnamen, controleer dan of de hoes van uw smartphone de flitser of de lens blokkeert.
  • Gebruik de speciale cameratoets in plaats van op de sluiterknop op het scherm te tikken. Dit helpt om uw apparaat stabiel te houden voordat u een foto maakt.
  • Gebruik de zelfontspanner om te voorkomen dat u de camera beweegt tijdens het maken van foto's.
  • Gebruik ook eens een statief voor optimale beeld- en videostabiliteit.
  • Beweeg uw smartphone met de cameratoets half ingedrukt en zoek naar een plek waarop de foto wordt scherpgesteld. Zodra de scherpstelling is ingesteld, wordt het ronde kader blauw.

  Hoge kwaliteit bij weinig licht

  • Houd de camera stil. Plaats uw smartphone op een harde ondergrond of gebruik een statief en de zelfontspanner.
  • Maak opnamen in de handmatige modus en stel het ISO- of lichtgevoeligheidsniveau in tussen 50 en 3200.
  • Maak opnamen in de handmatige modus en wijzig de instellingen voor de sluitertijd (SS), de belichtingswaarde (EV) of de witbalans (WB).
  • Gebruik de verschillende flitserinstellingen die beschikbaar zijn in alle drie de opnamemodi. Deze zijn vooral handig bij slechte lichtomstandigheden of bij tegenlicht.

  Leer uw camera kennen

  • Bekijk de belangrijkste instellingen en modi voordat u deze gebruikt en raadpleeg de gebruikershandleiding. Oefening baart kunst!
  • Activeer de camera direct, zelfs als het scherm van het apparaat is vergrendeld. Druk gewoon lang op de cameratoets en u bent klaar om foto's te nemen.
  • Selecteer een instelling voor Quick launch (Snel starten) zodat de camera direct een foto maakt of een video begint op te nemen wanneer u deze start, bijvoorbeeld door de cameratoets lang in te drukken.
  • Zorg ervoor dat SteadyShot™ is ingeschakeld en is ingesteld op de modus Intelligent active (Slim actief) om trillingen tijdens het opnemen van video's te verminderen.
  • Activeer de rasterlijnen in uw camera-instellingen zodat u opnamen kunt maken met de 'regel van derden'. Door het onderwerp niet altijd in het midden van het kader te hebben, kunt u uw foto's interessanter maken.
  • Werk uw smartphonesoftware regelmatig bij voor de nieuwste camerafunctionaliteit en verbeteringen.
  • Schakel 'Object tracking' (Object bijhouden) in. Wanneer u een object selecteert door het op het scherm aan te raken, volgt de camera het object voor u.

  Meer informatie

  • Leer hoe u licht kunt zoeken met richting en kleur om zo een scène vorm en diepte te geven. Dit soort licht komt op natuurlijke wijze vlak voor zonsopgang en bij zonsondergang. Raamverlichting kan ook goed zijn.
  • Wees creatief en probeer verschillende hoeken. U zult versteld staan hoe uw foto kan veranderen door gewoon op uw knieën te zitten of op uw buik te liggen. Maar zorg altijd voor uw eigen veiligheid!
  • Probeer het object niet te volgen wanneer u foto's maakt van bewegende objecten. De truc is om een positie te vinden waar het object voor u langs moet komen.
  • Als u niet het hele onderwerp dat u wilt fotograferen in één kader kunt weergeven, kunt u de camera-app 'Panorama' gebruiken om een grotere hoek te krijgen.
  • Gebruik de app 'Creative effect' (Creatief effect) op uw camera om foto's te verbeteren voordat u ze maakt. U kunt bijvoorbeeld filters toevoegen, foto's pixeleren of een spiegeleffect creëren.
  • Maak een foto terwijl u een video opneemt. Tik op de sluiterknop op het scherm om de foto te maken terwijl de video wordt opgenomen.

  Goed om te weten

  • Het aantal foto's en video's dat u kunt opslaan, is afhankelijk van de gebruikte resolutie of MP-waarde (megapixels) en hoe lang uw video's zijn.
  • Video's en foto's die zijn gemaakt met de hoogste resolutie nemen veel ruimte in beslag op het interne geheugen of de geheugenkaart. Een lagere resolutie biedt normaal gesproken goede kwaliteit voor dagelijks gebruik.
  • Houd er rekening mee dat uw smartphone soms heet kan worden wanneer de camera gedurende langere tijd wordt gebruikt. In sommige gevallen wordt de camera-app mogelijk tijdelijk gesloten. Laat het apparaat afkoelen en start de app opnieuw.

  Dit artikel is niet productspecifiek. De beschreven functies en functies kunnen daarom verschillen afhankelijk van uw apparaat en/of softwareversie.