Wow, hij is er!
    Maak kennis met Android Oreo

Android 8.0 Oreo introduceert geweldige nieuwe functies en verbeteringen om uw apparaat sneller, soepeler te laten werken en nog meer batterijvermogen te besparen dan voorheen. De algemene beveiliging wordt verbeterd met Google Play Protect™, een service waarmee uw apparaat en apps regelmatig worden gecontroleerd op beveiligingsrisico's en u wordt gewaarschuwd als er iets wordt gevonden. Sony heeft de LDAC™-decoder voor Bluetooth®‎ audio met hoge resolutie beschikbaar gemaakt voor alle apparaten waarop Android wordt uitgevoerd.

Lees verder voor meer informatie over de nieuwe smakelijke Android Oreo!

Meldingen die het waard zijn

De Android Oreo-software wordt geleverd met verschillende nieuwe meldingsfuncties. U kunt bijvoorbeeld een kleine gekleurde badge of stip vinden naast een of meer van uw apps. Dit is een nieuw type badge, zonder nummer, om aan te geven dat u ongelezen meldingen hebt. Net als voorheen veegt u naar beneden vanaf de bovenrand van het scherm om nieuwe informatie te zoeken en te lezen. U kunt de melding ook uitstellen door voorzichtig naar links of rechts te vegen en op het timerpictogram te tikken om de melding later weer te geven.

Een geweldige verbetering is dat meldingen nu worden georganiseerd in vooraf gedefinieerde categorieën, afhankelijk van de app. Dit betekent dat u kunt kiezen welke soorten meldingen u (niet) wilt ontvangen voor een specifieke app. Als u bijvoorbeeld met de auto onderweg bent, wilt u waarschijnlijk verkeersinformatie van Google Maps™, maar omdat u niet per bus of trein reist, wilt u mogelijk niet de transportmeldingen van dezelfde app. Als u later van gedachten verandert, kunt u verschillende categorieën in- of uitschakelen in de instellingen voor die app.

Snelkoppelingen voor eenvoudige actie

Als u uw apparaat bijwerkt naar Android Oreo, wordt de nieuwste versie van de Xperia Home-app meegeleverd. Als u lang op het app-pictogram drukt, kunt u niet alleen een app uitschakelen of verwijderen, maar wordt ook een menu met snelkoppelingen voor snelle acties weergegeven. Als u bijvoorbeeld lang op de Agenda-app drukt, kunt u ervoor kiezen om een nieuwe gebeurtenis of een nieuwe herinnering in te stellen. U kunt ook op een klein pictogram tikken om app-informatie te openen, waar u meldingen en machtigingen kunt instellen of wijzigen, en de app kunt uitschakelen of verwijderen.

E-mail, telefoon of adres?

Als u een tekst of een nummer selecteert, identificeert Android Oreo de selectie direct als een adres, telefoonnummer, naam of plaats. In het menu dat wordt geopend, kunt u ook Google Maps, de Phone-app (Telefoon-app) of uw e-mailclient openen, afhankelijk van het type tekst of nummer dat u hebt geselecteerd.

Blijf kijken met Picture-in-Picture (Beeld in beeld)

Stel dat u een Google Duo™-videogesprek hebt en u even snel een notitie wilt maken in Google Keep™ of een gebeurtenis wilt toevoegen aan uw agenda. Geen enkel probleem! Voor ondersteunde apps zoals Google Duo kunt u de modus Picture-in-picture (Beeld in beeld) gebruiken om door te gaan met wat u doet in een geminimaliseerd venster dat u op het scherm kunt verplaatsen terwijl u andere taken op uw apparaat uitvoert. Als u wilt weten welke apps deze functie ondersteunen, gaat u naar Settings (Instellingen) en gebruikt u het vergrootglas om te zoeken naar Picture-in-picture (Beeld in beeld).

Even lachen!

En over video's gesproken. Als gebruiker van een Xperia™ zult u waarschijnlijk gek zijn op uw camera en zult u er nu waarschijnlijk nog meer van genieten. De Manual-modus (handmatige modus) biedt een grote creatieve controle omdat u handmatig de automatische scherpstelling, sluitertijd, lichtgevoeligheid, belichtingswaarde (EV) en witbalans kunt wijzigen. Een geweldige functie voor situaties met weinig licht of achtergrondlicht. Maar wat waren de oorspronkelijke waarden? Simpel! Tik op Reset (Opnieuw instellen) om opnieuw te beginnen met de vooraf ingestelde waarden.

Let op! De Camera-app is geen onderdeel van het Android-systeem, maar wordt bijgewerkt voor bepaalde Xperia™-apparaten met Android Oreo.

Klaar voor de start!

U zult snel merken dat het menu Settings (Instellingen) grondig is vernieuwd. Verschillende typen instellingen zijn op een meer gestructureerde manier ingedeeld en er zijn verschillende nieuwe secties. Geen zorgen, u zult er snel aan wennen! Als u een specifieke instelling niet kunt vinden, kunt u deze zoeken door op het vergrootglas boven in het menu Settings (Instellingen) te tikken.

Ga nu eerst van uw Xperia™ genieten en vergeet niet uw nieuwe software, Android 8.0, te blijven verkennen!

De beschikbaarheid van software-updates is afhankelijk van uw apparaat, land en/of operator. Houd er rekening mee dat, ongeacht de Android-versie, sommige functies en kenmerken ook kunnen verschillen, afhankelijk van uw apparaat.