Informatie over Android TV™ software-update - Herfst 2020

Er is een grote software-update gepland voor de herfst van 2020 voor uw Android TV-model. In dit artikel worden nieuwe en verbeterde functies en andere wijzigingen van deze update uitgelegd. Sommige functies zijn mogelijk al beschikbaar op bepaalde tv-modellen uit 2020.

Als u klaar bent om de tv-software bij te werken, drukt u op de knop HELP op de afstandsbediening en selecteert u Update systeemsoftware.
    Onthoud dat de software-update in fasen wordt geïmplementeerd en mogelijk nog niet beschikbaar is voor uw tv.

Als u Automatisch controleren voor updates hebt ingeschakeld, ontvangt u automatisch een melding om de tv bij te werken wanneer de software-update beschikbaar is.

Functies en wijzigingen

Nieuwe functies
    Verbeterde functies
    Andere wijzigingen

Relevante producten

Lijst met doelmodellen

Nieuwe functies

• Hints voor spraakopdrachten weergeven

Hints voor spraakopdrachten worden op het tv-scherm weergegeven als u “OK Google, Voice Hints” (OK Google, Tips voor spraakherkenning) zegt tegen de tv (alleen voor ingebouwde MIC-modellen) of als u “Voice Hints” (Tips voor spraakherkenning) zegt in de microfoon op de afstandsbediening.
    Deze tips maken het makkelijker om te begrijpen welke spraakopdrachten moeten worden gebruikt om een actie uit te voeren op uw tv.

*Beschikbare talen (per 1 november 2020)

• Spraakopdrachten worden ondersteund in het menu Ingangen / Snelle instellingen / TV-menu

U kunt deze menu's nu met uw stem bedienen door:

• OK Google, menu Ingangen”,
    • OK Google, Snelle instellingen” en
    • OK Google, TV-menu

tegen een tv met een ingebouwde microfoon te zeggen.
    Menu's die u met uw stem kunt bedienen, worden aangegeven met een spraakpictogram , zoals hieronder.

Spraakpictogrammen in het scherm Snelle instellingen

*Beschikbare talen (per 1 november 2020)

• Spraakgestuurd zoeken naar opgenomen inhoud

U kunt met uw stem zoeken naar de inhoud die u wilt bekijken in de Lijst met opgenomen titels door “OK Google, Lijst met opgenomen titels” te zeggen tegen een tv met ingebouwde microfoon.
    Nadat u bijvoorbeeld de Lijst met opgenomen titels met spraak hebt opgeroepen, zegt u “Entertainment” en vervolgens “3de” om het derde programma in het genre Entertainment af te spelen.
    Menu's die u met uw stem kunt bedienen, worden aangegeven met een spraakpictogram , zoals hieronder.

Spraakpictogrammen in het scherm Lijst met opgenomen titels

*Beschikbare talen (per 1 november 2020)

• Apple TV-app wordt ondersteund

Met de Apple TV-app op uw tv hebt u toegang tot Apple TV+ en premium Apple TV-zenders en kunt u meer dan 100.000 films en tv-programma's kopen of huren. Abonneren op Apple TV+ kan via de Apple TV-app op uw tv, iPhone, iPad, iPod touch en Mac of op tv.apple.com.
    *Apple, Apple TV, iPhone, iPad, iPod touch en Mac zijn handelsmerken van Apple Inc.

Terug naar boven

Verbeterde functies

• Eenvoudige instellingen voor aangesloten apparaten

Als u een apparaat op de tv aansluit terwijl de tv is ingeschakeld, wordt het aangesloten apparaat gedetecteerd en wordt er een melding weergegeven op het tv-scherm. Volg vervolgens de installatiewizard om de vereiste instellingen eenvoudig te configureren. Speciaal voor de PlayStation®4 worden de instellingen voor HDMI-signaalinvoer en de beeldmodus automatisch voltooid.

• Verbeterde weergave van HDMI-apparaten in het menu Ingangen

Na het bijwerken worden alleen de HDMI-ingangen van aangesloten apparaten weergegeven. (Behalve audiosystemen)
    Menuscherm Input

1. Vóór de update
    2. Na de update
    • Verbeterde bruikbaarheid van via HDMI aangesloten apparaten

Wanneer een HDMI-CEC-ondersteund apparaat is aangesloten, kan een bedieningsmenu worden weergegeven door op de knop DISPLAY* te drukken.
    Knop (info)
    Als u dit doet, kunt u het menu aanpassen om alle bewerkingen te verwijderen die niet vaak worden gebruikt.

• Automatische toevoeging van items in het menu Ingangen / Snelle instellingen

Afhankelijk van uw gebruik zijn vaak gebruikte apps automatisch toegevoegd aan het menu Ingangen en zijn veelgebruikte instellingen automatisch toegevoegd aan Snelle instellingen.

• Functie Snelkoppeling Toegankelijkheid toegevoegd aan Snelle instellingen

Snelkoppelingen voor TalkBack, Tekst vergroten en Screen Reader zijn toegevoegd aan Snelle Instellingen, zodat u deze instellingen direct kunt in- en uitschakelen.

• Uitgebreide gebruikersinterface (UI) voor Beeld-instellingen met beschrijvingen en afbeeldingen

De gebruikersinterface voor Beeld-instellingen zijn gewijzigd, zodat elk item een visuele uitleg heeft van de beschikbare opties.

• Verbeterde kinderbeveiliging

U kunt het gebruik van apps en de gebruikstijd van de tv beperken. (Schermtijd)
    Omdat zowel het tijdsbereik als de duur van de beperkte tijd door ouders kunnen worden ingesteld, kunnen ze de video- en gametijd van hun kinderen veilig beheren.

Kinderbeveiliging gebruiken:

Druk op de knop HOME [START] en selecteer vervolgens Settings (Instellingen)Device Preferences (Apparaatvoorkeuren)Parental controls (Kinderbeveiliging)Channels & External inputs (Zenders en externe invoer), Apps of Screen Time (Schermtijd).

• Verbeterde gebruikersinterface voor zenderinstellingen

De gebruikersinterface voor het installeren van zenders is gewijzigd, waardoor het eenvoudiger is om de benodigde instellingen te configureren terwijl u naar het scherm kijkt.

• Verbeterd TV-menu / Gids

Als u op de knop TV op de afstandsbediening drukt om de lijst met zenders te weergeven, kunt u gedetailleerde informatie over het huidige en volgende tv-programma weergeven door op de knop (omhoog) te drukken.
    Ook zijn genres zoals Entertainment toegevoegd aan het TV-menu en de gids, waardoor het sneller is om het programma te vinden dat je wilt bekijken.

• Verbeterde gebruikersinterface lijst met opgenomen titels

De Lijst met opgenomen titels is nu eenvoudiger te gebruiken. U kunt bijvoorbeeld dezelfde tv-programma's in één map weergeven.

• Verbeterd meldingenmenu

Wanneer de batterij van de afstandsbediening bijna leeg is, wordt u gewaarschuwd in het meldingenmenu.(Behalve AF9, ZF9-serie)
    U krijgt ook een melding wanneer de ruimte op de USB HDD bijna vol is.

Terug naar boven

Overige wijzigingen

• WW-standaardisering van taalinstellingen

De taalinstellingen zijn gestandaardiseerd WW, net als bij smartphones. Aangezien de taalinstelling van toepassing is op de taal voor het spraakgestuurd zoeken en de taal van de gebruikersinterface die op het tv-scherm wordt weergegeven, is het voor iedereen gemakkelijker geworden om de tv te gebruiken.

• Het Help-scherm is gewijzigd

Het ontwerp van het Help-scherm dat wordt weergegeven wanneer u op de knop HELP op de afstandsbediening drukt, is gewijzigd.

• De instellingsnaam Instelling kabel/satellietbox is gewijzigd in Instelling kabel/satelliet receiver

Gewijzigd in een naam die makkelijker te begrijpen is.

• TV-box te bedienen met de meegeleverde afstandsbediening (Duitsland, Nederland, België, Rusland)

De optie Instelling kabel/satelliet receiver is toegevoegd onder Tv kijkenExterne ingangen in het menu Instellingen.
    Als u de stappen onder Instelling kabel/satelliet receiver voltooit, kunt u uw tv-box bedienen met de meegeleverde afstandsbediening van de tv.
    Bovendien kunnen tv-tunerprogramma's nu worden weergegeven in het TV-menu en de gids.

• YouView is nu een app (Verenigd Koninkrijk)

Als u de YouView-app wilt gebruiken, drukt u op de knop TV op de afstandsbediening van uw tv of selecteert u LIVE TV & CATCHUP in het hoofdmenu van uw tv.
    Als u bent aangemeld met een Google-account, kunt u nu genieten van de nieuwste YouView-functies.

Terug naar boven