De evolutie gaat door!
    Maak kennis met de Xperia met Android™ 11

Elk jaar zijn we dolenthousiast over de evolutie van de Android-software en deze keer is het niet anders.

De software Android 10 was al ongelofelijk, maar nu is Android 11 nog een klasse beter!

De ingebouwde schermrecorder is een van de topfuncties. Er kan nu worden gekozen voor een donker thema. De beveiliging is zoals verwacht versterkt en belangrijke chatmeldingen kunnen prioriteit krijgen, zodat ze eenvoudiger op te merken zijn.

Game Enhancer (Gameverbetering), de exclusieve app voor Xperia-apparaten, krijgt met Android 11 ook een upgrade.

Hier introduceren we een aantal nieuwe topfuncties van Android 11 functies en een nieuwe game-ervaring met Game Enhancer voor uw Xperia!

De game start nu!

In 2019 introduceerden we de app Game Enhancer om uw game-ervaring te maximaliseren. Nu implementeren we samen met Android 11 een update.

Met deze update brengt Game Enhancer nu al uw game-iconen samen in het appscherm van Game Enhancer. Alles op één plek. U kunt uw games dus eenvoudig beheren, zonder dat u een map voor uw games hoeft te maken. Het enige wat u hoeft te doen is het pictogram Game Enhancer op het startscherm aanraken en al uw games zijn voor u beschikbaar.

Geen tijd meer verspillen met zoeken naar uw favoriete game, maar gewoon beginnen met spelen!

Donker thema ingepland

De introductie van een donker thema in Android 10 was zeer welkom. U moest dit echter handmatig in- of uitschakelen om tussen de achtergrondkleuren te kunnen schakelen. Met Android 11 kunt u nu eenvoudig inplannen wanneer het donkere thema wordt in- of uitgeschakeld. Stel gewoon een schema in dat bij uw levensstijl past in de app Settings (Instellingen) onder Display (Weergave).

U kunt het schema ook zo instellen dat het donkere thema automatisch wordt ingeschakeld tussen zonsondergang en zonsopgang. U hoeft zelfs uw locatie niet in te stellen. Als u toestaat dat uw apparaat toegang geeft tot uw locatiegegevens, wordt het schema automatisch voor u ingesteld!

Uw scherm eenvoudig opnemen

De langverwachte schermrecorder is er eindelijk! Dit wordt standaard vooraf geïnstalleerd met Android 11. Als u het scherm van uw apparaat wilt opnemen, open dan eenvoudig het menu snelle instellingen en tik op het schermrecorder-pictogram.

U kunt ook tegelijkertijd uw eigen stem opnemen met behulp van de microfoon op uw Xperia-apparaat. U kunt dit bijvoorbeeld gebruiken om snel instructievideo's met voice-overs te maken die u kunt delen op uw favoriete sociale media.

Uw privacy beschermen met machtigingen

In deze digitale tijden is alles zo handig, maar tegelijkertijd zoveel ingewikkelder. Uw persoonsgegevens kunnen worden blootgesteld aan risico's waarvan u niet eens wist dat ze bestonden. Daarom verbetert Android voortdurend de beveiligingsfuncties om uw privacy te beschermen. Met Android 11 kunt u nu kiezen voor eenmalige machtigingen voor apps die toegang vragen tot uw microfoon, camera of locatiegegevens.

Er is ook een nieuwe functie die Permissions auto-reset (Machtingen automatisch resetten) heet. Als u een app gedurende enige tijd niet hebt gebruikt, wilt u mogelijk niet dat deze app toegang blijft houden tot uw gegevens. Android stelt de machtigingen voor uw ongebruikte apps dus opnieuw in en u kunt de machtigingen weer opnieuw instellen wanneer dat nodig is.

Opruimen van uw meldingen

Hebt u ooit een belangrijk bericht van een dierbare gemist op sociale media of in een chat-app? Niet gemerkt dat het verdween in een enorme hoeveelheid meldingen? Android 11 heeft nu een speciaal gespreksgedeelte in de meldingenbalk dat het eenvoudiger maakt om meldingen van uw berichten-apps te vinden.

Android herkent berichten van verschillende berichten-apps en plaatst deze allemaal onder Conversations (Gesprekken) in de meldingenbalk. U kunt de prioriteit van belangrijke gesprekken meteen instellen door lang te drukken op de melding voor dat gesprek.

Dit zal een welkome upgrade zijn, omdat iedereen veel meldingen ontvangt van veel verschillende apps, waardoor de echt belangrijke al snel gemist worden.

Eenvoudiger delen

Stel dat u met een vriend op stap bent en een coole foto die u hebt gemaakt, wilt delen. De nieuwe functie Nearby Share (Dichtbij delen) is daarvoor erg handig.

Met Nearby Share kunt u items zoals foto's, films, documenten of webkoppelingen delen met andere Android-apparaten die dichtbij zijn.

Als u inhoud wilt verzenden, selecteert u wat u wilt verzenden en selecteert u vervolgens Nearby Share met het pictogram Delen van die app. Als u content wilt ontvangen, sleept u het menu snelle instellingen omlaag en tikt u op het pictogram Nearby Share. Wanneer er een melding op uw scherm verschijnt, tikt u op Accept (Accepteren).

U hoeft geen aparte app te openen. Het is gewoon een heel eenvoudige manier om dingen te delen met de mensen om u heen.

Let op dat die artikel geen specifieke productinformatie bevat. De beschreven functies en kenmerken kunnen afwijken, afhankelijk van uw apparaat en/of softwareversie.

*Android en Google Play zijn handelsmerken van Google LLC.