Artikel-ID : 00285511 / Laatst gewijzigd : 05/10/2023Afdrukken

Draagcomfort maximaliseren en eartips kiezen (WF-1000XM4 - Linkbuds S)

BELANGRIJK: Dit artikel is alleen van toepassing op specifieke producten. Controleer de toepasselijke producten bovenaan dit artikel.

De volgende punten zijn belangrijk als u optimaal gebruik wilt maken van de geluidskwaliteit, de Noise Cancelling en de geluidskwaliteit van gesprekken:

• Draag de koptelefoon op de juiste wijze
    • Selecteer de meest geschikte eartips

Als het formaat van de eartips niet overeenkomt met het formaat van uw gehoorkanalen of als u de koptelefoon niet goed op uw oren draagt, werkt uw koptelefoon mogelijk niet goed.

De koptelefoon op de juiste manier dragen

Als u de koptelefoon gaat dragen, trekt u de bovenkant van uw oren voorzichtig omhoog, plaatst u de eartips in uw gehoorkanaal en draait u de koptelefoon op zijn plaats. Zo zorgt u er eenvoudig voor dat de koptelefoon goed en stevig in het gehoorkanaal zit.

Als u de geluidsisolerende eartips bij de koptelefoon gebruikt, krijgen de uiteinden een andere vorm zodat ze in uw oren passen. Wacht ongeveer 10 seconden totdat de eartips zich hebben aangepast en controleer of ze in uw oren passen en of het effect van de Noise Cancelling voldoende is. Als u denkt dat de eartips van de koptelefoon niet goed in uw oren passen, of als het effect van de Noise Cancelling niet voldoende is, doet u de koptelefoon af en vervolgens weer op. Zorg dat de eartips prettig in uw oren passen.

Opmerking: Raadpleeg de volgende informatie voor het dragen van de koptelefoon:

WF-1000XM4

LinkBuds S

De luchtdichtheid van de eartips meten

U kunt de luchtdichtheid van de eartips meten met de functie Determines Optimal Earbud Tips (Optimale oordopjes bepalen) van de app Headphones Connect.
    Opmerking: De onderstaande afbeeldingen zijn voorbeelden waarin de WF-1000XM4 wordt gebruikt.

1. Open de app Headphones Connect en maak vervolgens via Bluetooth verbinding met de smartphone.
    2. Selecteer het tabblad System (Systeem) en selecteer Determines Optimal Earbud Tips (Optimale eartips bepalen).
      Opmerking: Als er een bericht wordt weergegeven, raakt u OK aan.
    3. Selecteer TEST THE WEARING CONDITION (TEST DE DRAAGOMSTANDIGHEDEN) en draag de koptelefoon aan de hand van de instructies op het scherm.
    4. Selecteer START en wacht tot de test is voltooid.
      Opmerking: Voer metingen uit op een rustige locatie en zorg ervoor dat u tijdens de meting niet beweegt.
    5. Bekijk de resultaten van de meting
      Opmerking: Als u de koptelefoon op de juiste manier op uw oren draagt en de eartips in uw oren passen, ziet u het bericht Earbud tips are air-tight (De oordopjes zijn luchtdicht). Als het andere bericht wordt weergegeven, draag de koptelefoon zoals aangegeven in de sectie De koptelefoon op de juiste manier dragen of probeer eartips met een ander formaat en meet opnieuw.

Het optimale formaat van de eartips controleren

De eartips worden in verschillende maten meegeleverd, zodat u de koptelefoon optimaal kunt gebruiken. Gehoorkanalen variëren per persoon in grootte en kunnen ook van links naar rechts in grootte variëren. Gebruik de functie Determines Optimal Earbud Tips (Optimale eartips bepalen) in de app Headphones Connect om de grootte van de oordopjes te controleren die het beste bij uw oren passen.

Opmerking: De functie Determines Optimal Earbud Tips (Optimale eartips bepalen) meet hoe strak de oordopjes in uw oren passen voor een optimale Noise Cancellation en geluidskwaliteit. Kies een geschikt formaat dat comfortabel aanvoelt voordat u de koptelefoon gaat gebruiken.

1. Open de app Headphones Connect en maak vervolgens via Bluetooth verbinding met de smartphone.
    2. Selecteer System (Systeem) en selecteer Determines Optimal Earbud Tips (Optimale eartips bepalen).
      Opmerking: Als er een bericht wordt weergegeven, selecteert u OK.
    3. Selecteer COMPARE ALL SIZES (VERGELIJK ALLE MATEN).
    4. Kies uit de 3 maten (S, M, L) minstens 2 maten die passen en die u comfortabel kunt dragen en selecteer daarna NEXT (VOLGENDE).
    5. Volg de instructies op het scherm, bevestig de eartips in de eerste maat en draag ze op uw oor.
      Opmerking: Raadpleeg het artikel Opmerkingen voor het gebruik van de geluidsisolerende oordopjes (WF-1000XM4, EP-NI1000) voor informatie over hoe u de eartips in- en uitdoet.
    6. Selecteer Start.
      Opmerking: Voer deze metingen uit op een rustige locatie en zorg ervoor dat u tijdens de meting niet beweegt.
    7. Nadat de meting is voltooid, herhaalt u de procedure voor de eartips in de andere maten.
      Opmerking: Meet alle maten van de eartips die in stap 4 zijn aangegeven. Herhaal de meting in de stappen 5 t/m 6.
    8. Als u alle maten hebt gemeten, controleert u de meetresultaten. De eartips in de maat die het beste bij uw oren past, worden weergegeven.