Artikel-ID : 00270306 / Laatst gewijzigd : 26/10/2021

Hoe geniet u van 3D Surround met de nekspeaker of koptelefoon van Sony

BELANGRIJK: Dit artikel is alleen van toepassing op specifieke producten en/of besturingssystemen. Raadpleeg Relevante producten en categorieën voor meer informatie. Afhankelijk van uw regio of land is dit product mogelijk niet verkrijgbaar.

Als u de bij de draadloze nekspeaker (SRS-NS7) meegeleverde zender, of de draadloze zender (WLA-NS7), aansluit op een tv uit de BRAVIA XR-serie en bepaalde instellingen gebruikt, kunt u genieten van het realistische geluid in 3D Surround met de nekspeaker of koptelefoon van Sony.

Bovendien kunt u de gegevens over uw oorvorm met een compatibele app gebruiken voor een meeslependere en geoptimaliseerde 3D surround-effecten.

U kunt hier een lijst met compatibele koptelefoons van Sony controleren.

Afbeelding van de aansluiting van de tv, zender en draadloze nekspeaker (SRS-NS7)

Opmerkingen:

• Update de tv-software naar de recentste versie om deze functie te benutten.

1. De tv en de zender verbinden

Sluit de zender aan op de tv. Raadpleeg voor meer informatie de handleiding die wordt meegeleverd bij de draadloze nekspeaker (SRS-NS7) of de draadloze zender (WLA-NS7). Handleidingen zijn ook te vinden op de ondersteuningswebsite.

De optische digitale uitgang en de USB-aansluiting zitten aan de achterkant of zijkant van de tv. Raadpleeg de installatiehandleiding die bij de tv is meegeleverd voor de locatie van elke aansluiting.

Afbeelding van twee kabels verbinden

2. 3D Surround instellen op de tv

Klik op de onderstaande opties om deze uit te vouwen.

Het instellen van standaard 3D surround

Meer spanning en sensatie met 3D Surround-instellingen

U kunt ook wachten met het instellen van de 3D Surround-instellingen. Als u hiermee wacht, zorg er dan voor dat de tv en zender zijn aangesloten voordat u 3D Surround instelt:

De 3D Surround-begininstellingen uitvoeren

3D Surround-instellingen later instellen / Extra instellingen met een ander account uitvoeren:

3. 3D Surround-volume en stoppen/opnieuw starten

Zodra de begininstallatie is voltooid, kunt u met de nekspeaker of koptelefoon genieten van 3D Surround.

• Als u 3D Surround gebruikt, komt er geen geluid uit de tv. De volumeknop op de tv-afstandsbediening is uitgeschakeld. Gebruik dus de nekspeaker of koptelefoon om het volume aan te passen.

Afhankelijk van uw model koptelefoon moet u het volume mogelijk aanpassen met de Sony | Headphones Connect-app. Raadpleeg voor meer informatie de handleiding van de koptelefoon.
    • Als u de nekspeaker of koptelefoon echter via Bluetooth rechtstreeks met de tv verbindt, kunt u niet van 3D Surround genieten.

3D Surround uitschakelen

Schakel de nekspeaker of koptelefoon uit of schakel 3D Surround uit met de knop Quick Settings (Snelle instellingen) op de tv-afstandsbediening. 3D Surround stopt en het geluid schakelt over naar de tv.

3D Surround inschakelen

Als u de nekspeaker of koptelefoon weer wilt gebruiken, drukt u op de knop Quick Settings (Snelle instellingen) op de tv-afstandsbediening en schakelt u 3D Surround in.