Artikel-ID : 00299304 / Laatst gewijzigd : 21/09/2023Afdrukken

Amazon Alexa met BRAVIA-tv's gebruiken

BELANGRIJK: Dit artikel heeft alleen betrekking op specifieke producten, landen en/of besturingssystemen.

Basisinformatie over Amazon Alexa

Alexa is de cloudgebaseerde spraakservice van Amazon. U kunt het gebruiken om met technologie te communiceren. Alexa Skills zijn spraakgestuurde Alexa Cloud Service-mogelijkheden waarmee u bepaalde producten kunt besturen via de Amazon® Alexa™-app die draait op Amazon Echo™- en Amazon Echo Dot™-apparaten. Met deze functie kunt u uw stem gebruiken om uw tv in of uit te schakelen, van zender te veranderen, het volume te regelen en meer.

Als uw tv Amazon Alexa ondersteunt, wordt een van de volgende apps in de lijst met apps weergegeven. U kunt deze apps niet zelf installeren.

• Tv-bediening met slimme speakers
    • Tv-bediening met Amazon Alexa

Voor meer informatie kunt u de informatie verderop in dit artikel lezen.

Amazon Alexa gebruiken op uw BRAVIA-tv

Welke Alexa Skill van Sony is compatibel met mijn tv?

Wat heb ik nodig om mijn tv te bedienen met Amazon Alexa?

Welke Alexa-opdrachten kan ik gebruiken?

Amazon Alexa instellen

Kan ik de zender wijzigen met Alexa op mijn kabel-/satellietbox?

Wat zijn scènes?

Kan ik meerdere tv's bedienen met hetzelfde Alexa-account?

Wat is de beste naam voor mijn tv om met Alexa te werken?

Waarom moet ik mijn tv koppelen aan de Video Skill van Sony?

Kan ik twee video Skills koppelen aan één Echo-apparaat?

Waarom moet ik mijn afstandsbediening koppelen om met Alexa van zender te veranderen op mijn kabel-/satellietbox?

Kan ik een Alexa Show-apparaat gebruiken om mijn tv te bedienen?

Probleemoplossing

De tv kan niet worden ingeschakeld met voor Amazon Alexa geschikte apparaten.

Mijn tv reageert niet op Amazon Alexa-opdrachten.

Apparaatdetectie mislukt op de app Tv-bediening met slimme speakers of de app Tv-bediening met Amazon Alexa.

Vermeldingen

*Amazon, Echo, Alexa en alle gerelateerde logo's zijn handelsmerken van Amazon.com, Inc. of hieraan gelieerde ondernemingen.