Artikel-ID : 00295665 / Laatst gewijzigd : 13/07/2023Afdrukken

Geen audio van de Soundbar wanneer deze is verbonden met de tv? Lees hier wat u moet doen

BELANGRIJK: Dit artikel is alleen van toepassing op specifieke producten. Controleer de toepasselijke producten bovenaan dit artikel.

In dit artikel bekijken we welke controles u kunt uitvoeren als uw Soundbar geen geluid afspeelt wanneer deze is aangesloten op de tv.

• Tip: Laat iets afspelen op de tv terwijl u deze stappen doorneemt om te controleren of u het probleem hebt opgelost.
    • De meeste Soundbars hebben een klein paneel aan de voorkant dat oplicht zodat u kunt controleren of het apparaat stroom heeft.

Controleer of alles goed is aangesloten

Uw Soundbar is met het netsnoer aangesloten op een werkend stopcontact en met de HDMI-kabel (aanbevolen) of optische kabel op de tv aangesloten.

• Controleer of de Soundbar correct is aangesloten op de tv met de juiste kabels (HDMI- of optische kabel). Om dit te controleren kunt u proberen de HDMI- of optische kabel los te koppelen en opnieuw aan te sluiten.
    • Controleer of de HDMI-kabel is aangesloten op de HDMI-poort met de aanduiding ARC (Audio Return Channel) op de tv en de Soundbar.
    • In het onderstaande voorbeeld kunt u het volgende zien:
      • Via de tv is een Soundbar verbonden met de eARC-/ARC- en HDMI-poort
      • De Soundbar (HDMI IN) is gekoppeld aan een PlayStation/BDP/settopbox (HDMI OUT)
      • Afhankelijk van uw Soundbar-model hebt u een extra kabel voor de S-Modus Middenspeaker, die optioneel is

Grafische weergave van de verbinding tussen een Soundbar van Sony en een tv via de HDMI ARC-poort

Controleer de instellingen: ingangsbron en tv-audio-instellingen

De juiste ingang op de Soundbar selecteren

• Controleer of de juiste ingang is geselecteerd op de Soundbar. U kunt de afstandsbediening van de Soundbar of de ingang-knop gebruiken, die zich meestal boven of voor op de Soundbar bevindt.
    • Houd de knop ingedrukt totdat TV wordt weergegeven op het voorpaneel van de Soundbar.

Visuele weergave van de locaties van de knoppen op een Soundbar van Sony

1. Aan-uitknop
    2. Knop INPUT (Ingang)
    3. Bluetooth
    4. Muziekdienst (afhankelijk van model)
    5. Volumeknoppen
    6. Bovenste speakers (afhankelijk van model)
    7. Bluetooth-aanduiding
    8. Display op het voorpaneel
    9. Afstandsbedieningssensor

De juiste audio-instelling op de tv selecteren

• Ga naar de audio-instellingen van uw tv.
    • De standaardinstelling is dat uw tv geluid afspeelt via de tv-speakers.
    • U wilt Externe speakers selecteren

Controleer of het volume laag of gedempt is

• Verhoog het volume op zowel de tv als de Soundbar. Misschien heeft iemand het volume per ongeluk verlaagd.
      U kunt de Soundbar-afstandsbediening of de volumeknoppen boven op de Soundbar gebruiken.
    • Controleer of de Soundbar of de tv is gedempt. Zoek de knop Dempen (doorgekruiste speaker) op de Soundbar en de afstandsbediening van de tv en zorg ervoor dat deze niet is ingeschakeld.

Ik heb de aansluitingen gecontroleerd en de instellingen aangepast, maar ik heb nog steeds geen geluid. Wat kan ik nog meer doen?

Testen met andere apparaten of alternatieve ingangen

• Probeer een andere audiobron, zoals uw smartphone (via Bluetooth).
    • Als u deze mogelijkheid hebt, sluit u de Soundbar aan op een andere tv of een andere Soundbar op dezelfde tv om te zien of het probleem specifiek voor één apparaat geldt.

Uit- en weer inschakelen (eenvoudige reset)

• Schakel de tv en de Soundbar uit. Koppel beide apparaten los van de voedingsbron en wacht een paar minuten.
    • Sluit ze weer aan en schakel ze weer in. Controleer of het geluid nu werkt.

De nieuwste firmware-update installeren

• U kunt naar de productpagina van uw Soundbar gaan. Daar vindt u de nieuwste beschikbare firmware in het Downloadgedeelte.

Herstellen van de fabrieksinstellingen

Als laatste redmiddel kunt u de Soundbar en de tv terugzetten naar de standaardinstellingen. Houd er rekening mee dat daarmee alle eerder geconfigureerde instellingen worden gewist.

U vindt de resetprocedure in de Helpgids van uw product of u kunt ons overzichtsartikel over de procedures voor het resetten van de Soundbar bekijken.

U hebt mogelijk klantenondersteuning nodig als het probleem niet kon worden opgelost met deze stappen.