Artikel-ID : S700024386 / Laatst gewijzigd : 12/07/2018

Voorkomen dat toepassingen worden gestart bij het opstarten

Introductietekst

moeilijkheidsgraad Moeilijkheidsgraad:
    gemiddeld
    benodigde tijd Benodigde tijd:
    10 minuten

Waarschuwing:  met deze procedure kunt u programma's uitschakelen die vereist kunnen zijn voor specifieke functionaliteit.  Noteer de wijzigingen die u doorvoert, zodat u ze later altijd weer ongedaan kunt maken.

Msconfig - opstarten

U kunt voorkomen dat toepassingen bij het opstarten worden gestart met behulp van het hulpprogramma Msconfig

• In Windows Vista : klik op Start Orb, typ msconfig en druk op Enter
    • In Windows XP: klik op Start - Uitvoeren, typ msconfig en druk op Enter
    Zodra het hulpprogramma is gestart, selecteert u de tab Opstarten

><br> <figure>Afbeelding 1 - msconfig - opstarten</figure></p> <p>Zodra het hulpprogramma is gestart, selecteert u de tab <span style=Opstarten.  De programma's die automatisch starten, worden hier vermeld.  U kunt de vinkjes verwijderen bij de programma's die u niet automatisch wilt laten starten bij het opstarten.
    Start de computer opnieuw op om de wijzigingen door te voeren.

Msconfig - Services

Voor aanvullende probleemoplossing kunt u tevens specifieke Services uitschakelen.  Deze optie gebruikt u op dezelfde manier als hierboven.

Waarschuwing:  wees voorzichtig met deze optie, want het uitschakelen van specifieke services kan ertoe leiden dat uw systeem onstabiel of onbruikbaar wordt.

><br> <figure>Afbeelding 2 - msconfig - services</figure> <br> <br> Deze optie mag alleen worden gebruikt voor probleemoplossing.  Als u eigenschappen van services wilt wijzigen voor het configureren van de systeemomgeving, gebruik dan het hulpprogramma <a name= Services.msc.