Artikel-ID : S700024388 / Laatst gewijzigd : 12/07/2018

De computer herstellen naar een eerder tijdstip met de functie Systeemherstel

Producten en categorieën waar dit artikel op van toepassing is

Dit artikel geeft gedetailleerde informatie over het gebruik van de functie Systeemherstel van Windows.

moeilijkheidsgraad Moeilijkheidsgraad:
gemakkelijk
benodigde tijd Benodigde tijd:
10 minuten

Systeemherstel is een zeer nuttig hulpmiddel voor het oplossen van problemen wanneer uw computer onlangs afwijkend gedrag is gaan vertonen. We raden u aan het systeem te herstellen naar de meest recente datum voordat het probleem is begonnen.

Belangrijk:

• U moet deze procedure uitvoeren terwijl u bent aangemeld als Administrator (beheerder) of met een account met Administrator-bevoegdheden (beheerdersbevoegdheden).
  • De Systeemherstel-procedure herstelt het Register en andere instellingen naar de geselecteerde datum en tijd. Er raken geen gegevens verloren. Opgeslagen documenten en e-mail worden niet beïnvloed door het uitvoeren van een Systeemherstel.
  • Hardware of software die is geïnstalleerd na de datum van het herstelpunt moet opnieuw worden geïnstalleerd.

Opmerkingen:

• Als het besturingssysteem niet start in de Normale modus, start de computer dan opnieuw op in  Veilige modus
  • Als het besturingssysteem niet start in Normale modus of Veilige modus, start de computer dan opnieuw op Veilige modus via de opdrachtprompt. Typ bij de opdrachtprompt C:\Windows\System32\Restore\Rstrui.exe en druk vervolgens op het toetsenbord op de ENTER-toets om Systeemherstel te starten.
  • Als de muis niet beschikbaar is, gebruik dan de toets TAB of de de pijltoetsen om de selectie te maken.

Procedure:

1. Klik op Start, wijs Alle programma's - Bureau-accessoires - Systeemwerkset aan en klik op Systeemherstel.
    Opmerking: in Windows Vista typt u gewoon Systeemherstel nadat u op Start hebt geklikt.
    ><br> <span style=
    afbeelding 1 - Introductie Systeemherstel
  2. Klik in het venster Systeemherstel op de knop Volgende.
    Opmerking: Als er andere gebruikers op de computer zijn aangemeld, verschijnt het dialoogvenster Systeemherstel. Klik op de knop OK om verder te gaan.
  3. Selecteer het Systeemherstelpunt dat u wilt gebruiken om uw systeem te herstellen en klik op Volgende.
    ><br> <figure>afbeelding 2 - Systeemherstel - Kies een herstelpunt</figure><br> <span style=
  4. Klik op de knop Voltooien om het geselecteerde herstelpunt te bevestigen.
    ><br> <figure>afbeelding 3 - Systeemherstel - Bevestig uw herstelpunt</figure><br> <span style=Het besturingssysteem wordt hersteld naar de geselecteerde datum en tijd en de computer wordt opnieuw opgestart.
    Opmerking: Dit kan een paar minuten duren; onderbreek het proces niet.