Artikel-ID : S700024423 / Laatst gewijzigd : 12/07/2018Afdrukken

VRIJWILLIG VAIO VERVANGINGSPROGRAMMA VOOR VGP-AC19V18 AC ADAPTERS  Beste Sony VAIO klant,

  Hartelijk bedankt voor uw voortdurende belangstelling voor Sony producten.

  Sony heeft onlangs vastgesteld dat de binnenisolatie van de wisselstroomadapters van het model VGP-AC19V18 tijdens het gebruik het kan begeven, waardoor een kortsluiting in de wisseladapter veroozaakt kan worden.
  De desbetreffende adapters werden verkocht met bepaalde Sony all-in-one “VAIO personal computers”, tussen oktober 2007 en oktober 2009 (VGC-LT, VGC-LN, VGC-LM , VGC-JS2 en VGC-JS3 series) en met het “VAIO personal computer dockingstation” van Sony, dat verkocht werd in Europa tussen oktober 2005 en oktober 2009 (VGP-PRBX1 en VGP-PRFE1). 
  Het programma betreffende de vrijwillige vervanging geldt alleen voor bepaalde VAIO wisselstroomadapters. Geen andere Sony wisselstroomadapters komen in aanmerking voor dit vrijwillig vervangingsprogramma.
   
  Voor de Europese markt is de VGP-AC19V18 wisselstroomadapter voorzien van een aardaansluiting.

  Dit betekent dat als de wisselstroomadapter verbonden wordt met een geaarde wandcontactdoos en deze interne kortsluiting optreedt, de ingebouwde zekering zal doorbranden en de wisselstroomadapter zal stoppen met werken.

  Alleen indien de adapter niet met een geaarde wandcontactdoos verbonden wordt en een interne kortsluiting optreedt, is het mogelijk dat de kortsluiting een elektrische schok veroorzaakt voor de gebruiker bij het aanraken van de metalen delen van de wisselstroomadapter, de pc zelf of  de aangesloten randapparatuur.

  ...

  Sony zal de klanten, die een wisselstroomadapter hebben die daarvoor in aanmerking komt, een vervangende wisseladapter gratis toesturen.

  Klik hier a.u.b. om te controleren of u een wisselstroomadapter hebt, die voor het bovenstaande programma in aanmerking komt, en om te regelen dat een vervangende wisselstroomadapter wordt opgestuurd.

  Wij bieden onze oprechte verontschuldigingen aan voor eventuele ongemakken die hiermee gepaard gaan. Uw begrip en samenwerking waarderen wij enorm. De firma Sony zal verder proberen om de kwaliteitsnormen van haar producten zoveel mogelijk te verbeteren.

  Met vriendelijke groet, 
  Uw VAIO support team