Artikel-ID : S700024442 / Laatst gewijzigd : 12/07/2018

Problemen met geluid bij de VPCE Series oplossen

Producten en categorieën waar dit artikel op van toepassing is

moeilijkheidsgraad Moeilijkheidsgraad:
gemakkelijk
benodigde tijd Benodigde tijd:
5 minuten

Het is mogelijk dat uw VAIO een hoog geluid maakt wanneer u op batterij werkt. Het geluid begint wanneer de processor minder stroom begint te verbruiken om de batterij te sparen.  Dit gedrag is normaal en wijst niet op een storing van uw VAIO.
Als u het geluid storend vindt, kunt u de energiebesparingsfunctie als volgt uitschakelen.

A. Installeer de nieuwste BIOS-versie

Controleer of BIOS-versie R0300Y8 of hoger geïnstalleerd is.  U kunt dit doen door VAIO Update te gebruiken of door de nieuwste versie te downloaden of manueel te installeren.

De BIOS-update voegt de optie  CPU C3/C6 SUPPORT toe aan het BIOS.

Opmerking:
 de modellen VPCEx3 hebben deze BIOS-optie al, zodat ze geen update van het BIOS nodig hebben.

B. Schakel de ondersteuning voor C3/C6 in het BIOS uit

1. Start de computer opnieuw op
  2. Druk tijdens het opstarten herhaaldelijk op F2
  3. Wanneer het scherm met de BIOS-instellingen verschijnt, gaat u met de pijltjestoetsen naar het tabblad ADVANCED
  4. Ga naar CPU C3/C6 SUPPORT, druk op Enter, selecteer DISABLED, en druk op Enter.
  5. Ga met de pijltjestoetsen naar het menu EXIT, selecteer SAVE CHANGES en druk op Enter.

Merk op dat het uitschakelen van de ondersteuning voor CPU C3/C6 de optimalisering van de levensduur van de batterij van uw VAIO zal beperken.