Artikel-ID : 00149294 / Laatst gewijzigd : 25/05/2022Afdrukken

Videostream van internet wordt alleen in SD-kwaliteit (Standard Definition) afgespeeld.

  Voordat u de stappen in dit antwoord uitvoert, moet u eerst controleren of u alle voorwaarden voor het afspelen van de app-provider hebt voldaan. Hieronder volgen enkele koppelingen naar websites van providers waar u informatie over de voorwaarden voor afspelen kunt vinden.

  De daadwerkelijke opnamekwaliteit van video's die direct kunnen worden bekeken op uw apparaat voor internetvideo, is afhankelijk van de snelheid van de internetaansluiting. Bij Netflix-video- en andere internetvideostations wordt de videokwaliteit automatisch gekozen om het beste beeld te leveren dat bij de snelheid van uw internetaansluiting mogelijk is. Hoe sneller de internetaansluiting, des te beter de kwaliteit van de video.
  BELANGRIJK: Bij sommige apps voor internetvideo wordt er gebruikgemaakt van een buffer, als de snelheid van de internetaansluiting tijdens het afspelen verandert. Ontkoppel alle andere apparaten in hetzelfde netwerk of schakel de apparaten uit en speel geen online spellen en download of upload geen bestanden.

  Hieronder volgt een lijst met mogelijke oplossingen wanneer HD-video's (High Definition) niet worden afgespeeld of automatisch in SD-indeling worden afgespeeld:

  1. Download de nieuwste systeemsoftware met het menu Network Update (Netwerkupdate).

   OPMERKING: Bijgewerkte systeemsoftware kan ook met een computer vanaf deze website worden gedownload. 's

  2. Gebruik een  snelheidstest op een computer om te controleren of de gebruikte internetaansluiting ten minste 10 Mbps is voor HD-video.

   BELANGRIJK:

   • Als uw internetsnelheid lager is dan verwacht, controleert u of anderen in uw gezin internet gebruiken terwijl u een film probeert te bekijken. Het downloaden van muziek, streamen van media en spelen van online spellen kan de internetconnectiviteit fors verminderen die beschikbaar is om rechtstreeks te kijken.
   • Als u een draadloze netwerkverbinding gebruikt, controleert u of u zich dicht genoeg bij uw draadloos LAN-toegangspunt bevindt om een sterke ontvangst te hebben. Denk er ook aan dat het gebruik van draadloze telefoons en magnetrons interferentie met draadloze netwerken kan veroorzaken.
   • Overweeg het gebruik van een bekabelde verbinding van het internetvideoapparaat naar uw modem of router om een stabiele internetaansluiting te garanderen.

  Als de bovenstaande stappen het probleem niet oplossen, moet u wellicht contact opnemen met uw internetprovider.