Artikel-ID : 00172789 / Laatst gewijzigd : 21/06/2018

Als u een thuisbioscoopsysteem of AV-versterker aansluit via HDMI, kunnen 4K-beelden, zoals die van de PlayStation4 Pro niet worden weergegeven

Relevante producten

BELANGRIJK: Dit artikel is alleen van toepassing op specifieke producten en/of besturingssystemen. Controleer de sectie Relevante producten en categorieën in dit artikel voordat u deze stappen uitvoert.

Dit artikel is bedoeld voor 4K-compatibele modellen die in 2016 of later zijn uitgebracht.

De oplossing verschilt afhankelijk van de videosignalen. Zorg dat u het volgende controleert:

Ondersteunde signalen en HDR-signalen

Resolutie Framesnelheid Kleurruimte Kleurdiepte

4K

4096 x 2160 pixels

3840 x 2160 pixels

High Definition

50/59,94/60 Hz

RGB 4:4:4

YCbCr 4:4:4

8-bits
    YCbCr 4:2:2 8-/10-/12-bits
    YCbCr 4:2:0 10-/12-bits
    23,98/24/25/29,97/30 Hz

RGB 4:4:4

YCbCr 4:4:4

10-/12-bits

4K

4096 x 2160 pixels

3840 x 2160 pixels

Standaard indeling

50/59,94/60 Hz YCbCr 4:2:0 8-bits
    23,98/24/25/29,97/30 Hz

RGB 4:4:4

YCbCr 4:4:4

8-bits
    YCbCr 4:2:2 8-/10-/12-bits

Opmerking: Welke oplossing van toepassing is, hangt af van het type beeld dat niet wordt weergegeven: high definition verbeterde indeling, HDR of standaard indeling.

1. Als het beeld dat niet wordt weergegeven, een verbeterde indeling heeft, zoals high definition 4K/60p YCbCr 4:4:4 8-bits
    2. Als het beeld dat niet wordt weergegeven, een HDR-beeld is
    3. Als het beeld dat niet wordt weergegeven, een standaard indeling heeft, zoals 4K/60p YCbCr 4:2:0 8-bits
    1. Als het beeld dat niet wordt weergegeven, een verbeterde indeling heeft, zoals high definition 4K/60p YCbCr 4:4:4 8-bits.
      • Controleer of u een supersnelle HDMI-kabel met ethernet (of een supersnelle Premium HDMI-kabel met ethernet en 18 Gbps-ondersteuning) gebruikt voor de aansluiting.
      • Controleer of de HDMI-signaalindeling voor uw thuisbioscoopsysteem of AV-versterker is ingesteld op Verbeterde indeling.
      • Controleer of uw tv de high definition video-indeling 4K ondersteunt.

Opmerking: Controleer of de HDMI-signaalindeling voor uw high definition BRAVIA-TV 4K is ingesteld op Verbeterde indeling.

2. Als het beeld dat niet wordt weergegeven, een HDR-beeld is

Controleer of de HDR-instelling is ingeschakeld voor uw HDR-uitvoerapparaat, zoals PlayStation4 of PlayStation4 Pro.

Opmerking: Ga als volgt te werk om HDR-instellingen in te schakelen op uw PlayStation4 of PlayStation4 Pro:

1. Ga op het beginscherm naar Settings (Instellingen).
      2. Selecteer Sound and Screen (Geluid en beeldregeling).
      3. Selecteer Video Output Settings (Video-uitgangsinstellingen).
      4. Controleer of HDR is ingesteld op Automatic (Automatisch).
    3. Als het beeld dat niet wordt weergegeven, een standaard indeling heeft, zoals 4K/60p YCbCr 4:2:0 8-bits
      • Controleer of u een supersnelle HDMI-kabel met ethernet (of een supersnelle Premium HDMI-kabel met ethernet en 18 Gbps-ondersteuning) gebruikt voor de aansluiting.
      • Controleer of uw tv de high definition video-indeling 4K ondersteunt.

4K-signalen worden mogelijk niet uitgevoerd, afhankelijk van de inhoud of specificaties van video-uitvoerapparaten, zoals PlayStation4 Pro. Raadpleeg de gebruiksaanwijzing van het uitvoerapparaat voor meer informatie.