Artikel-ID : 00156860 / Laatst gewijzigd : 04/04/2019

Wat is de functie van een DMR (Digital Media Renderer)?

Een DMR is een functie waarmee inhoud kan worden gestreamd naar een DLNA-compliant product vanaf een DMS (Digital Media Server), zoals een mobiel apparaat of een computer. De inhoud kan ook worden beheerd met DMC-producten (Digital Media Controller) die verbonden zijn via een netwerk. Sommige tv's, A/V-ontvangers, Blu-ray Disc-spelers, Blu-ray Disc-thuisbioscoopsystemen en externe speakers fungeren als DMR. Deze kunnen in een thuisnetwerksysteem worden gebruikt.