Artikel-ID : 00062897 / Laatst gewijzigd : 12/07/2018

De camcorder herkent de geplaatste geheugenkaart niet, of foutcode C:13:01 wordt weergegeven.

De camcorder herkent de geplaatste geheugenkaart niet, of foutcode C:13:01 wordt weergegeven

Controleer of de geheugenkaart compatibel is met de camera. Raadpleeg de informatie over de compatibiliteit in de handleiding van uw camera of op de ondersteuningssite van Sony.

Als u een geheugenkaart bij een erkende Sony-dealer koopt, weet u zeker dat de kaart authentiek en compatibel met uw camera is.

· Voor u de geheugenkaart met uw camera gebruikt, moet u ze met de camcorder en niet met een computer formatteren:

1. Selecteer [Menu]

2. Selecteer [Setup]

3. Selecteer [Media Settings] (Media-instellingen)

4. Select [Format] (Formatteren) en selecteer het medium

media-instellingen camcorder

· Als u deze instructies hebt gevolgd en de geheugenkaart nog altijd niet wordt herkend, moet u de camera terugzetten en de geheugenkaart opnieuw in de camcorder formatteren.

media formatteren in de camcorder

Zet de camera op een van de volgende manieren terug. Raadpleeg de bedieningsinstructies van uw camera om te weten of hij een RESET-knop of een reset-optie heeft.

1. De  reset-optie in het menu gebruiken

2. De RESET-knop van de camera gebruiken

camcorder terugzetten

3. Een manuele reset uitvoeren

1. Schakel de camera uit.

2. Verwijder de batterij.

3. Verwijder de lithium-knoopbatterij.

4. Laat de camera 30 seconden zonder stroom

5. Plaats de lithium-knoopbatterij terug.

6. Plaats de batterij terug.

7. Schakel de camera in.

Dit zorgt ervoor dat de camcorder niet verkeerd geconfigureerd is.

Als de camera de geheugenkaart niet vindt, moet u controleren of de contacten (metalen delen) van de geheugenkaart schoon zijn. Vuil op de contacten kan ook verbindingsproblemen veroorzaken.

Maak de geheugenkaart schoon door de elektrische contacten met een microvezeldoek af te vegen en plaats de kaart terug.

geheugenkaart reinigen

Als de geheugenkaart in andere toestellen wel wordt herkend en goed werkt, en als uw Sony-camcorder andere geheugenkaarten evenmin vindt, is het toestel hij waarschijnlijk defect en moet het worden gerepareerd.