Artikel-ID : 00060713 / Laatst gewijzigd : 14/12/2021

Ik hoor geluid van de camera wanneer ik video's afspeel die met mijn camera zijn gemaakt

  BELANGRIJK: Dit artikel is alleen van toepassing op specifieke producten. Controleer de toepasselijke producten bovenaan dit artikel.

  Uw camera kan verschillende interne geluiden opnemen vanwege de bediening, het ontwerp, de locatie van de interne microfoon en de lens die u gebruikt. Deze geluiden kunnen duidelijker worden als u opneemt in een rustige omgeving. Volg deze aanbevelingen om het opnemen van camerageluiden te minimaliseren:

  OPMERKING: De hieronder besproken functies zijn mogelijk niet beschikbaar in uw camera of lens. Controleer de handleiding voor modelspecifieke informatie. Handleidingen vindt u op de ondersteuningspagina voor uw model.

  • Als uw lens een zoomhendel heeft, bedient u de knoppen voorzichtig en hoeft u niet te tikken of hem plotseling los te laten.
  • Als uw lens een variabele zoom heeft (bijvoorbeeld een powerzoom of een zoom met zoomhendel op de camera), stelt u de zoomsnelheid in op laag.
  • Raak het gebied rond de interne microfoon van uw camera niet aan.
  • Als uw camera een externe microfooningang heeft, kunt u een externe microfoon aansluiten om de opname van camerageluiden te minimaliseren.
   • Als uw camera is uitgerust met een multi-interfaceschoen, kunt u een externe XLR-microfoon gebruiken door een optionele XLR-K1M XLR-adapter aan te sluiten.
  • Als het menu van uw camera een instelling voor Audio Recording (Geluidsopname) of Audio Rec Level (Niveau geluidsopname) heeft, stelt u deze in op Off (Uit) of op het minimumniveau.
  • Als uw camera de optie voor Movie Audio Rec (Filmaudio-opname) heeft, kunt u deze instellen op Off (Uit) en zo voorkomen dat er geluid wordt opgenomen.