Artikel-ID : 00103721 / Laatst gewijzigd : 18/04/2022Afdrukken

Zelfs als de Walkman volledig is opgeladen, is de levensduur van de batterij kort.

  • Hoe kan ik de lange levensduur van de batterij behouden?
  • De levensduur van de batterij is korter dan toen ik de Walkman gekocht.
  • Zelfs als de batterij volledig is opgeladen, is de levensduur kort.

  Probeer de volgende methoden om de levensduur van de batterij te verlengen. De levensduur van de batterij kan ook worden verlengd door instellingen/functies die voorkomen dat de batterij snel leeg raakt, alleen te gebruiken wanneer u ze nodig hebt.

  OPMERKING: Afhankelijk van het model kan het voorkomen dat sommige hieronder vermelde standen of instellingen niet beschikbaar zijn. Voor meer informatie raadpleegt u de handleiding die bij het product werd geleverd.

  • Instellingen om het batterijverbruik te verminderen
   • Door een kortere tijd in te stellen voor Screen Off Timer (Schermuitschakelingstimer), zoals 30 seconden of 15 seconden, wordt de levensduur van de batterij verlengd.
   • Door de schermhelderheid in te stellen op niveau 3 wordt de levensduur van de batterij circa 40% vergroot vergeleken met niveau 5.
    helderheid

    [A]: gebruiksduur batterij
    [B]: helderheidsniveau 3
    [C]: helderheidsniveau 5

   • Door de ruisonderdrukkingsfunctie in te stellen op Off (Uit) wordt de levensduur van de batterij circa 20% vergroot vergeleken met On (Aan).
   • Door de Bluetooth-instelling in te stellen op Prioritize Connection (Prioriteit voor verbinding) wordt de levensduur van de batterij circa 25% vergroot vergeleken met Prioritize Sound Quality (Prioriteit voor geluidskwaliteit).
  • Instellingen/functies die een grote hoeveelheid stroom verbruiken
   • Door Playback speed (DPC) (Afspeelsnelheid (DPC)) in te stellen op x2.0 raakt de batterij circa 70% sneller leeg vergeleken met Off (Uit).
   • Met de functies Equalizer, VPT(Surround), DSEE(Sound Enhance), Clear Stereo en Dynamic Normalizer raakt de batterij circa 50% sneller leeg dan wanneer ze niet worden gebruikt.
   • Door muziekbestanden af te spelen van muziekbronnen in high definition, zoals audiobestanden met hoge resolutie, wordt meer stroom verbruikt dan bij het afspelen van muziekbronnen met een lagere resolutie, zoals MP3-bestanden.

  Wanneer de levensduur van de batterij minder is dan de helft van wat in de bijgeleverde gebruiksaanwijzing wordt vermeld, zelfs nadat u de bovenstaande methoden hebt geprobeerd, moet de batterij mogelijk worden vervangen.

  OPMERKING: U kunt de batterij niet zelf vervangen, omdat de Walkman uit elkaar moet worden gehaald om de batterij te vervangen.

  OPMERKINGEN:

  • Over de levensduur van de batterij in een koude omgeving
   In een koude omgeving worden chemische reacties zwak en wordt de elektrische energie verlaagd. De batterij kan niet volledig worden opgeladen in een koude omgeving. Zelfs als u de batterij in een warmere omgeving volledig oplaadt, wordt de levensduur van de batterij verkort wanneer u deze in een koude omgeving gebruikt. (Als u terugkeert naar een warmere omgeving, wordt de levensduur van de batterij weer normaal.)

   temperatuur

  • Functie om kwaliteitsverlies van de batterij te verminderen
   Sommige Walkman-modellen zijn compatibel met de functie Battery Care mode (Batterijverzorging). Battery Care mode (Batterijverzorging) is de functie die voorkomt dat de kwaliteit van de batterij afneemt door de batterij niet volledig op te laden (100% volledig opgeladen). Wanneer deze functie is ingeschakeld, stopt het opladen bij ongeveer 90% van de volledige lading. In de Battery Care-modus (Batterijverzorging) verdwijnt het eerste streepje van de batterijindicator enigszins sneller dan normaal.