Artikel-ID : 00060713 / Laatst gewijzigd : 17/10/2023Afdrukken

Ik hoor geluiden van de camera wanneer ik video's afspeel die met mijn camera zijn gemaakt

  BELANGRIJK: Dit artikel is alleen van toepassing op specifieke producten. Controleer de toepasselijke producten bovenaan dit artikel.

  Sommige interne geluiden kunnen in uw opnamen terechtkomen vanwege de constructie van de lens en de camera. De geluiden zijn in de meeste opnameomgevingen onhoorbaar, maar zijn beter hoorbaar als het erg stil is.

  Probeer de volgende tips om de kans op externe geluiden in uw video-opname te verkleinen.

  • Als u tijdens het opnemen de zoomfunctie, het instelwiel of een knop hebt gebruikt, kunnen er geluiden hoorbaar zijn bij het afspelen van video-inhoud. Probeer de bedieningselementen lichtjes aan te raken om geluiden in de video-opnamen te verminderen.
  • Stel de zoomsnelheid in op laag op modellen met een variabele zoomsnelheid, zoals de powerzoom of zoom met behulp van de zoomknop op de camera of lens.
  • Raak de microfoon tijdens de opnamen niet aan om te voorkomen dat u wrijfgeluiden hoort tijdens de video-opname.

  De volgende tips zijn van toepassing op compatibele camera's. Raadpleeg de specificaties in de producthandleiding om te zien of uw camera deze functies heeft.

  • Beperk het bedieningsgeluid door tijdens het opnemen een externe microfoon (afzonderlijk verkrijgbaar) aan te sluiten op een compatibele camera.
  • Verminder de zoomgeluiden wanneer de zoomfunctie is toegewezen aan een aanpasbare toets door de zoomsnelheid op laag in te stellen.
  • Een externe microfoon (afzonderlijk verkrijgbaar) met een low-cut functie kan ongewenste geluiden verminderen.