Artikel-ID : S700024402 / Laatst gewijzigd : 06/11/2012Afdrukken

Informatie over VAIO-downloads

  In dit artikel vindt u een overzicht van de downloads die op onze website beschikbaar zijn.

  Alle beschikbare stuurprogramma's en updates voor uw VAIO-model bevinden zich altijd in het gedeelte Downloads van het desbetreffende model.
  Afhankelijk van uw VAIO-model en het vooraf geïnstalleerde besturingsprogramma kunnen er in dit gedeelte verschillende tabbladen worden weergegeven.  Hieronder vindt u een klein overzicht.

  Meest recente downloads

  Dit gedeelte bevat alle beschikbare updates voor het besturingssysteem dat bij levering op uw computer is geïnstalleerd.  Updates kunnen bestaan uit toepassingen, stuurprogramma's, updates van firmwareonderdelen en biosupdates.
  Deze worden toegevoegd op basis van beschikbaarheid en zijn voornamelijk bedoeld voor het oplossen van problemen of het toevoegen van functionaliteiten.

  De meeste van deze stuurprogramma's worden ook geleverd via het vooraf geïnstalleerde VAIO Update- of VAIO Care-hulpprogramma.  Wij raden aan de updates altijd via VAIO Update/VAIO Care te installeren.
  Opmerking: VAIO Update/VAIO Care is alleen beschikbaar voor het besturingssysteem dat zich bij levering op de computer bevindt en wordt niet ondersteund als er een ander besturingssysteem op de VAIO wordt geïnstalleerd. 

  Voorgeïnstalleerde stuur- en hulpprogramma's

  In dit gedeelte vindt u alle stuurprogramma's en basisprogramma's die bij levering op de VAIO zijn geïnstalleerd.  Deze kunnen worden gebruikt om een beschadigd stuurprogramma opnieuw te installeren of om uw eigen besturingssysteem te installeren.
  Ons streven is om deze beschikbaar te maken voor ieder VAIO-model.  

  De oorspronkelijke stuurprogramma's bevinden zich normaal gesproken ook op de harde schijf van uw computer, in de map C:\Windows\Drivers of C:\Drivers.  In het geval van oudere modellen kunt u de stuurprogramma's mogelijk op de herstelschijven vinden.

  Opmerking 1:   voor deze stuurprogramma's zijn geen installatie-instructies en ondersteuning beschikbaar.
  Opmerking 2:  wij mogen geen oorspronkelijke installatieprogramma's voor externe applicaties publiceren in dit gedeelte.  De stuurprogramma's en hulpprogramma's die we publiceren zijn bedoeld om uw VAIO correct te doen werken; niet om de originele vooraf geïnstalleerde omgeving te herscheppen. 

  OS Downgrade / Upgrade (Besturingssysteem downgraden/upgraden)

  Voor bepaalde modellen zijn downgrade- of upgradestuurprogramma's voor het besturingssysteem en instructies beschikbaar.    Om te weten welke opties beschikbaar zijn, bezoekt u het gedeelte Downloads en controleert u welke Besturingssystemen worden vermeld.

  Alle momenteel beschikbare stuurprogramma's worden gepubliceerd in het downloadgedeelte van uw VAIO.  Als een besturingssysteem niet wordt vermeld, betekent dit dat er geen besturingssysteem bestaat voor dit model.
  Voor modellen waarop Windows 8 vooraf is geïnstalleerd: er zijn geen downgradestuurprogramma's beschikbaar.

  Linux

  We kunnen helaas geen stuurprogramma's voor Linux ondersteunen of leveren.  Mogelijk kunnen andere gebruikers in de VAIO-discussieforums u helpen.