Van toepassing op model

Deze informatie geldt voor de volgende modellen:

• HT-CT790
  • HT-NT5
  • HT-XT2

Over deze download

Voordelen en verbeteringen

• Voegt ondersteuning toe voor Chromecast built-in voor audio v1.36
  • Verbetert de connectiviteit van Chromecast built-in voor audio

BELANGRIJK: als er geen eerdere firmware-upgrades zijn geïnstalleerd, verwijdert deze upgrade de functie fotoweergave.

Vorige voordelen en verbeteringen

Bekijk eerdere voordelen en verbeteringen

Beperkingen

• Alleen voor gebruik met de producten die in Europa worden verkocht. Niet alle modellen worden in alle landen verkocht.

Bestandsinfo

Bestandsnaam

• Soundbar-firmware naar versie M34.R.2196

Zipbestandsnaam

• UPDATE_M34R2196.zip

Bestandsversie

• M34.R.2196

Bestandsgrootte

• 215 MB (225 891 384 bytes)

Releasedatum

• 25-02-2021

Voorbereiding

De firmwareversie controleren

Uw firmware is mogelijk al bijgewerkt, zeker als u een nieuwe Soundbar hebt. Als het versienummer M34.R.2196 of hoger is, hoeft u de update niet uit te voeren.

Als u twijfelt, kunt u gemakkelijk controleren welke versie firmware u hebt:

1. Schakel uw tv in en zorg dat deze is afgestemd op de ingang waarop uw Soundbar is aangesloten. Als de Soundbar is aangesloten op de HDMI 2-aansluiting, kiest u HDMI 2 als ingang.
  2. Schakel de Soundbar in.
  3. Druk op HOME op de afstandsbediening en wacht totdat het startscherm wordt weergegeven.
  4. Selecteer in het startscherm met de pijltjestoetsen op de afstandsbediening Setup (Installatie) → System Settings (Systeeminstellingen). Druk vervolgens op de ENTER-toets.
  5. Markeer System Information (Systeeminformatie) op het scherm en druk op de ENTER-toets.
  6. Het versienummer van de firmware ziet er op het tv-scherm als volgt uit: Software Version M34.R.2196.
    Als het versienummer M34.R.2196 of hoger is, hebt u de meest recente firmware al.

Belangrijke kennisgeving

• Lees de instructies aandachtig om beschadiging van de Soundbar te voorkomen.
  • Schakel de Soundbar niet uit - of ontkoppel hem niet van het stroomnet - tijdens de update.
  • Druk op geen enkele knop, tenzij dit wordt vermeld in de instructies.
  • Haal tijdens het downloaden of bijwerken van de software het netsnoer niet uit het stopcontact en verwijder de netwerkkabel (LAN-kabel) niet.
  • Haal het netsnoer niet uit het stopcontact zolang de update nog niet is voltooid. Als u dat wel doet, kan dat een storing veroorzaken in dit systeem.

Er zijn twee eenvoudige manieren om de firmware op uw Soundbar bij te werken

MethodeDit hebt u nodigWaarom deze methode gebruiken?

Internet/netwerk
(AANBEVOLEN)

• een ethernetkabel om de Soundbar te verbinden met het internet
  • Zorg dat uw Soundbar is verbonden met:
    • een actieve internetverbinding
    • een compatibele tv
We raden deze methode aan, omdat deze methode de eenvoudigste en snelste manier is om uw firmware bij te werken.
USB-opslagapparaat
  • een computer
  • een USB-opslagapparaat
Update uw firmware op deze manier als u geen verbinding met internet hebt.

Downloaden en installeren

Uw Soundbar bijwerken via internet

We raden deze methode aan, omdat deze methode de eenvoudigste manier is om firmware bij te werken. De update duurt gewoonlijk 15-30 minuten. Stel eerst de apparatuur op en download vervolgens via internet de update naar uw Soundbar.

Dit hebt u nodig

• een ethernetkabel om de Soundbar te verbinden met het internet
  • Zorg dat uw Soundbar is verbonden met:
    • een actieve internetverbinding (met een Ethernet-kabel of draadloze router)
    • een compatibele tv

De apparatuur instellen

1. Schakel uw tv in en zorg dat deze is afgestemd op de ingang waarop uw Soundbar is aangesloten. Als de Soundbar is aangesloten op de poort HDMI 2, kiest u HDMI 2 als ingang.
  2. Sluit de Soundbar op uw internetbron aan met behulp van een ethernetkabel.
  3. Schakel de Soundbar in.
  4. Druk op HOME op de afstandsbediening en wacht totdat het startscherm wordt weergegeven.

Stap 1: Installeer de update

1. Gebruik in het menu Home de pijltjestoetsen van de afstandsbediening om Setup (Installatie) → Software updateUpdate via Internet te selecteren en druk op ENTER.
  2. Het bericht A new software version has been found on the network. Do you want to update the software? wordt weergegeven op het tv-scherm. Selecteer OK met de afstandsbediening en druk op ENTER.
  3. Het duurt ongeveer 5 minuten om te beginnen met bijwerken nadat de software is gedownload.
  4. Het bericht Update to a new software version. Never turn off power while performing update. Current version M34.R.xxxx New version M34.R.2196 (Update naar nieuwe softwareversie. Schakel het apparaat niet uit terwijl de update wordt uitgevoerd. Huidige versie M34.R.xxxx Nieuwe versie M34.R.2196) wordt weergegeven op het tv-scherm. Selecteer Start met de afstandsbediening en druk op ENTER.
  5. De update wordt gestart.
  6. Het bericht Update Caution (Waarschuwing update) wordt op het tv-scherm weergegeven. Selecteer OK met de afstandsbediening en druk op ENTER.
  7. Tijdens de update ziet u het bericht UPDT (Bijwerken) op het scherm van het voorpaneel.
  8. De firmware-upgrade is voltooid wanneer het bericht DONE (Voltooid) op het scherm van het voorpaneel verschijnt. Schakel tijdens de update de tv niet uit en haal de stekker niet uit het stopcontact.
  9. Nadat de upgrade is voltooid, wordt de Soundbar automatisch opnieuw gestart.

Stap 2: controleer of de update is geslaagd

Controleer de firmware-versie. Als het versienummer M34.R.2196 is, is de update van de firmware geslaagd.

Probleemoplossing

Wat moet u doen als u problemen hebt met het updaten van de firmware van uw Soundbar via internet:

• Het bericht Update failed. Sluit het USB-geheugen met de updatebestanden aan om het opnieuw te proberen. If the update continues to fail, please contact the customer service center (Raadpleeg de klantenservice als de update blijft mislukken) wordt op het tv-scherm weergegeven.
    1. Controleer of de router en alle tussen de Soundbar en de router aangesloten toestellen zijn ingeschakeld.
    2. Controleer of het juiste type kabel (recht of gekruist) wordt gebruikt tussen de Soundbar en de router.
    3. Controleer of alle kabels tussen de Soundbar en de router goed zijn aangesloten.
    4. Voer de update opnieuw uit.
    Als u de software-update niet kunt uitvoeren, probeert u de updateprocedure via USB-geheugen.
  • Nadat het proces Update via Internet is gestart, wordt het bericht Download capacity: xxxxxxKB/xxxxxKB and xx% is display in TV screen (Downloadcapaciteit: xxxxxx kb/xxxxx kb en xx% is weergegeven op het tv-scherm) weergegeven, maar de voortgangsbalk op het scherm is niet gewijzigd.
    Afhankelijk van de netwerkverbinding kan de update via internet lang duren (tot 60 minuten). Daarom wordt het bericht Download capacity: xxxxxxKB/xxxxxKB and xx% is display in TV screen (Downloadcapaciteit: xxxxxx kb/xxxxx kb en xx% is weergegeven op het tv-scherm) weergegeven en zal de voortgangsbalk op het scherm lange tijd niet veranderen.
  • Tijdens het uitvoeren van de updateprocedure via het internet wordt op het tv-scherm het bericht Connection status cannot be confirmed. Cannot communicate with the server. Please try again later. (Probeer het later nog eens.) en u kunt de firmware-upgrade niet uitvoeren.
    • Controleer of de LAN-kabel goed aangesloten is.
    • Controleer of uw Soundbar een eigen IP-adres heeft in het netwerk. van uw browser Als u een proxyserver gebruikt, typt u in het veld Proxyserver niet de hostnaam van de proxy, maar het IP-adres van de proxy die u gebruikt.
    • Voer de update opnieuw uit.
  • Tijdens de update is het toestel uitgeschakeld.
    Schakel de Soundbar opnieuw in. Voer de update opnieuw uit.
  • De update is na meer dan 60 minuten nog niet voltooid.
    Als de Soundbar via een draadloze verbinding op het netwerk is aangesloten, kunt u via een kabel verbinding met het netwerk maken en de procedure opnieuw uitvoeren.
    Als het probleem aanhoudt, is de transmissiesnelheid over het netwerk misschien laag. In dat geval probeert u uw systeem bij te werken via een USB-geheugen.
  • Het bericht This device is not connected to network. Perform network diagnostics in the connection server setting (Dit toestel is niet met het netwerk verbonden. Voer de netwerkdiagnose in de instellingen van de verbindingsserver uit) wordt op het tv-scherm weergegeven.
    Controleer of de LAN-kabel aangesloten is op de Soundbar.
  • Het bericht Already Updated (Al bijgewerkt) wordt op het tv-scherm weergegeven.
    De firmwareversie die momenteel is geïnstalleerd op de Soundbar, is de nieuwste versie.

Update via USB-geheugenapparaat en uw pc

We raden u aan om indien mogelijk de update via internet uit te voeren. Anders kunt u deze methode gebruiken. Download de update naar uw computer en draag hem over naar een USB-geheugenapparaat en vervolgens naar uw Soundbar.

Voorbereiding van de firmware-update

Voor u de firmware downloadt, controleert u of uw computer een van de volgende besturingssystemen gebruikt en bereidt u een USB-stick voor.

Besturingssystemen:
  • Windows 10
  • Windows 8.1
  • Mac OS X

Stap 1: Installeer de update

1. Lees de algemene voorwaarden en ga ermee akkoord.
  2. Download het bestand UPDATE_M34R2196.zip naar uw computer en onthoud in welke map u het opslaat.
  3. Vind het bestand op uw computer, klik erop met de rechtermuisknop en klik op Eigenschappen. Controleer of de grootte 215 MB 225 891 384 bytes is.
Draag de updatebestanden over naar het USB-opslagapparaat:
  1. Pak het updatebestand uit het bestand UPDATE_M34R2196.zip uit.
    • Voor het besturingssysteem Mac OS X:
      1. Ga naar de locatie waar het bestand is gedownload en dubbelklik op het bestand UPDATE_M34R2196.zip.
      2. Er wordt een nieuwe map gemaakt genaamd UPDATE.
    • Voor het besturingssysteem Windows:
      1. Ga naar de map waarin het bestand is gedownload en klik met de rechtermuisknop op het bestand UPDATE_M34R2196.zip. Klik vervolgens op Extract All (Alles uitpakken).
        OPMERKING: volgens de standaardinstellingen voor Internet Explorer wordt het bestand opgeslagen in de map Downloads. Om de map Downloads te vinden, klikt u in het startscherm op de tegel Bureaublad en zoekt u het gedownloade bestand met behulp van Windows Verkenner.
      2. Klik in het venster Extract Compressed (Zipped) Folders (Gecomprimeerde mappen uitpakken) op Extract (Uitpakken).
      3. Er wordt een nieuwe map gemaakt genaamd UPDATE.
        OPMERKING: Er worden vier bestanden uitgepakt: MSB34-FW.BIN and MSB34-FW.ID, MSB34-FW_MB.BIN en MSB34FW_MB.ID.
  2. Verbind een compatibel USB-opslagapparaat met uw computer.
  3. Draag de map UPDATE over naar het USB-opslagapparaat:
    • Voor het besturingssysteem Mac OS X:
      Sleep de map UPDATE naar de hoofdmap van het USB-apparaat.
    • Voor het besturingssysteem Windows:
      1. Ga naar de locatie waar de map is gemaakt, en klik met de rechtermuisknop op de map UPDATE.
      2. Klik in het menu op Verzenden naar... en klik op het station dat met uw USB-apparaat overeenkomt (bijvoorbeeld Verwisselbare schijf E:).
      3. De updatemap wordt naar uw USB-apparaat gekopieerd.
    OPMERKING: de update wordt niet uitgevoerd als de map niet naar de hoofdmap van het USB-apparaat is gekopieerd of als de naam van de map wordt gewijzigd.
  4. Koppel het USB-apparaat los van uw computer nadat de map UPDATE is gekopieerd.
De update naar uw speler overdragen:

Stel eerst de apparatuur op en draag de update vervolgens over naar uw Soundbar.

Zet de apparatuur klaar:

1. Schakel uw tv in en zorg dat deze is afgestemd op de ingang waarop uw Soundbar is aangesloten. Als de Soundbar is aangesloten op de poort HDMI 2, kiest u HDMI 2 als ingang.
  2. Schakel de Soundbar in.
  3. Druk op HOME op de afstandsbediening en wacht totdat het startscherm wordt weergegeven.
  4. Sluit de USB-stick met de vier bestanden aan.

De update overdragen:

1. Selecteer in het startscherm met de pijltjestoetsen op de afstandsbediening Setup (Installatie) → Software update en druk vervolgens op de ENTER-toets.
  2. Gebruik de pijltjestoetsen om Update via USB Memory (Bijwerken via USB-geheugen) te selecteren en druk op de ENTER-toets.
  3. Het bericht Update files found in the USB memory. Do you want to update software? Current version M34.R.xxxx New version M34.R.2196. Do not turn off the power or remove the USB memory during the update. (Updatebestanden gevonden in USB-geheugen. Wilt u de software bijwerken? Huidige versie M34.R.xxxx Nieuwe versie M34.R.2196. Schakel de stroom niet uit en verwijder het USB-geheugen niet tijdens de update) wordt weergegeven op het tv-scherm. Selecteer OK met de afstandsbediening en druk op ENTER.
  4. Het bericht Update Caution (Waarschuwing update) wordt op het tv-scherm weergegeven. Selecteer OK met de afstandsbediening en druk op ENTER.
  5. De update wordt gestart.
  6. Tijdens de update ziet u het bericht UPDT (Bijwerken) op het scherm van het voorpaneel.
  7. De firmware-update is voltooid wanneer het bericht DONE (Voltooid) op het scherm van het voorpaneel verschijnt. De Soundbar wordt automatisch opnieuw opgestart.
    OPMERKING: Koppel het netsnoer niet los tijdens de update.

Stap 2: controleer of de update is geslaagd.

Controleer de firmware-versie. Als het versienummer M34.R.2196 is. is de firmware-update voltooid

Probleemoplossing

Wat u moet doen als u problemen hebt met het bijwerken van uw Soundbar met uw pc en een USB-geheugen:
  • De berichten UPDT (BIJWERKEN) en ERROR (FOUT) verschijnen afwisselend op het scherm van het voorpaneel.
    1. Schakel het systeem uit. Verwijder het netsnoer.
    2. Schakel de Soundbar in.
    3. Voer de updateprocedure via USB-geheugen uit.
  • Tijdens de update is het toestel uitgeschakeld.
    Schakel de Soundbar in en voer de update opnieuw uit via de procedure met een USB-geheugen.
  • Het bestand UPDATE_M34R2196.zip dat ik van de updatewebsite heb gedownload, kan niet worden uitgepakt.
    Was de download geslaagd? Verwijder het bestand en download het opnieuw.
  • De update is na meer dan 30 minuten nog niet voltooid.
    1. Verwijder de stekker uit het stopcontact en plaats hem na enkele minuten terug.
    2. Schakel de Soundbar in.
    3. Voer de update opnieuw uit.