Artikel-ID : 00239788 / Laatst gewijzigd : 06/07/2023Afdrukken

Pc – pc-scherm weergeven op tv

  Voordat u het apparaat aansluit

  De volgende gids zal u helpen om uw computer aan te sluiten op uw tv.

  Voordat u verder gaat, wordt u aangeraden om de nieuwste versie van het stuurprogramma en de software voor uw grafische kaart te downloaden. Voor meer informatie kunt u de website van de fabrikant van de grafische kaart of computer bezoeken.
  De meeste computers hebben een VGA-uitgangspoort, zodat u de VGA-kabel kunt gebruiken om uw computer aan te sluiten op de tv. Een andere aanbevolen verbinding is via een HDMI-kabel.

  • HDMI
   De High-Definition Multimedia Interface (multimedia-interface met hoge definitie) is een volledig digitale audio/video-interface die audio- en videosignalen in high definition kan overbrengen.
   Audio wordt echter niet door alle HDMI-videokaarten ondersteund. Als uw HD-TV een audio-ingang heeft, kunt u wellicht een aparte audiokabel vanaf de computergeluidskaart rechtstreeks op de tv aansluiten.
   Anders moet u het audiosignaal aansluiten op een ander apparaat, zoals externe luidsprekers voor uw computer of uw stereo-installatie thuis.
  • VGA
   De Video Graphic Array (VGA) is in staat om analoge video in hoge resolutie uit te zenden, maar zendt geen geluid uit. U zult de audioconnectoren van uw apparaat moeten gebruiken.

   Het wordt aanbevolen om een pc-kabel te gebruiken met ferrieten, zoals de 'connector, D-sub 15', of een equivalent daarvan.

  Opmerkingen over de audioconnectiviteit:
  Als u een digitaal audiosysteem aansluit dat compatibel is met de Audio Return Channel-technologie (ARC), gebruikt u de HDMI-aansluiting met de aanduiding 'ARC'. Zo niet, dan is een extra audioverbinding met pc/HDMI AUDIO IN noodzakelijk.


  Let op als uw computer een DVI- of Mini DVI-poort heeft:
  U kunt deze aansluiten op de HDMI-poort (met AUDIO IN) via een DVI - HDMI-adapterinterface (niet meegeleverd) en u kunt de audio-uitgang van het apparaat aansluiten op de pc/HDMI AUDIO IN.

  Corresponderend pc-ingangssignaal

  Hieronder staan de bijbehorende pc-ingangssignalen in resolutie en horizontale frequentie/verticale frequentie
  Oplossing Horizontale frequentie/verticale frequentie
  640 x 480 31,5 kHz/60 Hz
  800 x 600 37,9 kHz/60 Hz
  1024 x 768 48,4 kHz/60 Hz
  1280 x 768 47,4 kHz/60 Hz en 47,8 kHz/60 Hz
  1360 x 768 47,7 kHz/60 Hz
  1280 x 1024 64,0 kHz/60 Hz (alleen Full HD-model)
  1920 x 1080 67,5 kHz/60 Hz (alleen Full HD-model) *
  * De 1080p-timing, wanneer deze wordt toegepast op de HDMI-ingang, wordt behandeld als videotiming en niet als pc-timing. Dit is van invloed op de systeeminstellingen en de weergave-instellingen.

  • Pc-inhoud bekijken:
   • Stel Scene Select (Scène kiezen) in op Grafisch
   • Stel Screen Format (Schermformaat)/Wide Mode (Wide-modus) in op Full (Volledig)
   • Stel Display area (Weergavegebied) in op Full pixel (Volledige pixel). (Het weergavegebied kan alleen worden geconfigureerd wanneer het Auto Display Area (Automatische weergavegebied) is ingesteld op Off (Uit).)
  • TV ondersteunt geen interlaced signalen.
  • Voor een optimale beeldkwaliteit wordt aanbevolen de signalen in de tabel te gebruiken. In Plug & Play worden signalen met een verticale frequentie van 60 Hz automatisch gedetecteerd. (Het kan nodig zijn de pc opnieuw op te starten.)
  • Afhankelijk van de verbindingsstatus kan het beeld onscherp of vaag zijn. Wijzig in dit geval de instellingen van de pc en selecteer een ander ingangssignaal 'Corresponderend pc-ingangssignaal'.
  • 1920 pixel x 1080 line/60Hz-uitgang is mogelijk niet beschikbaar, afhankelijk van uw pc. Zelfs als 1920 pixel x 1080 line/60Hz-uitgang is geselecteerd, kan het werkelijke uitgangssignaal verschillen. Wijzig in dit geval de instellingen van de pc en selecteer een ander ingangssignaal 'Corresponderend pc-ingangssignaal'.