Artikel-ID : S700024383 / Laatst gewijzigd : 12/07/2018

Beleid – defecte pixels

Dit artikel licht het Sony VAIO-beleid inzake defecte pixels toe en helpt u bepalen of uw beeldscherm moet worden gerepareerd wanneer u dit probleem ondervindt.

moeilijkheidsgraad Moeilijkheidsgraad:
    zeer gemakkelijk
    benodigde tijd Benodigde tijd:
    5 minuten

Achtergrondinformatie

Het scherm van uw VAIO-computer wordt geproduceerd door zeer accurate technologie.  Op een gemiddeld LCD-scherm worden meer dan 3 miljoen individuele transistors geprint. Zelfs met hoogste kwaliteitsstandaarden die Sony bij het productieproces hanteert, is het niet ongebruikelijk dat één of meerdere van deze pixels in ongewijzigde staat blijft 'hangen'.

Een defecte pixel kan worden herkend als een klein zwart stipje of een continue oplichtend rood, groen of blauw stipje. In de meeste gevallen zijn defecte pixels amper zichtbaar en hebben geen invloed op de weergavekwaliteit en het werkcomfort.

Volgens industriestandaard ISO 13406-2 mag minder dan 0,0005% van deze pixels defect zijn. Als er defecte pixels op uw scherm zichtbaar zijn, gebruik dan de onderstaande calculator om te bepalen of het aantal binnen het toegestane aantal valt.

Calculator voor toegestane aantal defecte pixels

Vul de twee onderstaande velden in aan de hand van de specificaties van uw scherm en klik op Berekenen

Bepalen van uw schermresolutie.

Horizontale resolutie (bijv. 1280):

Verticale resolutie (bijv. 800):

Maximale aantal toegestane defecte pixels:

Neem contact op met Vaio Link als een van de volgende aspecten worden geconstateerd

• Er zijn defecte pixels die zich allen binnen een klein gebied bevinden.
    • Het aantal defecte pixels is groter dan wat binnen de tolerantie is toegestaan.