Artikel-ID : 00199368 / Laatst gewijzigd : 27/06/2019

Sony Channel Editor: Beknopte gebruikershandleiding

Producten en categorieën waar dit artikel op van toepassing is

Met de Sony Channel Editor-tool kunt u uw zenderlijst opnieuw rangschikken via uw pc. Download gewoon de lijst naar een USB-stick, bewerk de volgorde en upload de lijst weer naar uw tv. De tool is beschikbaar op de productpagina van uw tv.

In dit artikel wordt uitlegt hoe u de tool kunt gebruiken, uw lijst kunt importeren en exporteren, de taal kunt wijzigen en de meest geschikte modus (aardverbinding, satelliet of provider) kunt selecteren:

1. De tool gebruiken
  2. De zenderlijst laden/opslaan
  3. De geselecteerde taal wijzigen
  4. Modi wijzigen (aardverbinding, satelliet en provider)

De tool gebruiken

Nadat u de tool naar uw computer hebt gedownload, wijzigt u de zenderlijst van uw tv aan de hand van de volgende drie eenvoudige stappen:

1. De zenderlijst van de tv exporteren
  2. De zenderlijst op de computer wijzigen
  3. De zenderlijst naar de tv importeren

Voor meer informatie volgt u de stappen hieronder:

1. De zenderlijst van de tv exporteren:

• Sluit een Memory Stick aan op een USB-poort op uw tv.

a) Voor de Android-modellen van Sony gaat u naar:

• [Start] > [Instellingen] > [Zender installatie] > [Digitaal Set-up] > [Technical Set-up] (Technische set-up) > [Overdracht van programmalijst] > [Exporteren]

b) Voor de niet-Android-modellen van Sony gaat u naar:

• [Start] > [Instellingen] > [Systeem settings] > [Zender installatie] > [Digitaal Set-up] > [Technical Set-up] (Technische set-up) > [Overdracht van programmalijst] > [Exporteren]

Er wordt een bestand met de naam 'sdb.xml' naar uw Memory Stick gekopieerd.

2. De zenderlijst op de computer wijzigen:

• Sluit de Memory Stick met 'sdb.xml' aan op een USB-poort op uw computer.
  • Start de Channel Editor-tool en open 'sdb.xml'.
  • Wijzig de volgorde van de programma's in uw zenderlijst.
  • Sla de gewijzigde zenderlijst onder de naam 'sdb.xml' op de Memory Stick op.

3. De zenderlijst naar de tv importeren:

• Sluit de Memory Stick met het gewijzigde bestand 'sdb.xml' aan op een USB-poort op uw tv.

a) Voor de Android-modellen van Sony gaat u naar:

• [Start] > [Instellingen] > [Zender installatie] > [Digitaal Set-up] > [Technical Set-up] (Technische set-up) > [Overdracht van programmalijst] > [Importeren]

b) Voor de niet-Android-modellen van Sony gaat u naar:

• [Start] > [Instellingen] > [Systeem settings] > [Zender installatie] > [Digitaal Set-up] > [Technical Set-up] (Technische set-up) > [Overdracht van programmalijst] > [Importeren]

• U beschikt u over de nieuwe zenderlijst nadat de tv opnieuw is opgestart.

De zenderlijst laden/opslaan

De zenderlijst laden

Nu moet u over het geëxporteerde bestand sdb.xml van uw tv beschikken. Als u de zenderlijst in de Sony Channel Editor wilt laden, klikt u op [Bestand] en vervolgens op [Load channel list] (Zenderlijst laden), zoals weergegeven in afbeelding 1.

Afbeelding 1: De zenderlijst laden
Afbeelding 1: De zenderlijst laden

Plaats de USB-stick in uw computer en selecteer het bestand sdb.xml in bestandenverkenner. Klik vervolgens op Openen, zoals weergegeven in afbeelding 2.

Afbeelding 2: Het bestand sdb.xml selecteren
Afbeelding 2: Het bestand sdb.xml selecteren

Uw zenders worden geladen en weergegeven, zoals weergegeven in afbeelding 3.

Afbeelding 3: Zenders geladen
Afbeelding 3: Zenders geladen

De zenderlijst opslaan

Nadat u klaar bent met het bewerken van uw zenderlijst kunt u de lijst opslaan door op Bestand te klikken en vervolgens op Save channel list (Zenderlijst opslaan), zoals weergegeven in afbeelding 4.

Afbeelding 4: De zenderlijst opslaan
Afbeelding 4: De zenderlijst opslaan

Selecteer het bestand sdb.xml op uw USB-stick en klik op Opslaan zoals weergegeven in afbeelding 5.

Afbeelding 5: Opslaan naar sdb.xml
Afbeelding 5: Opslaan naar sdb.xml

Klik op OK om het bestand te overschrijven zoals weergegeven in afbeelding 6. U moet sdb.xml overschrijven, anders werkt het niet op uw tv.

Afbeelding 6: Waarschuwingsbericht bij het overschrijven van een bestand
Afbeelding 6: Waarschuwingsbericht bij het overschrijven van een bestand

De geselecteerde taal wijzigen

Deze tool ondersteunt meerdere talen. Klik op Select Language (Taal wijzigen) onder het tabblad Settings (Instellingen) om de taal te wijzigen, zoals weergegeven in afbeelding 7. Ook kunt u de sneltoets gebruiken: Ctrl+Alt+L.

Afbeelding 7: Het menu Optie selecteren
Afbeelding 7: Selecteer het menu Optie

Vervolgens selecteert u uw taal in de vervolgkeuzelijst, zoals weergegeven in afbeelding 8.

Afbeelding 8: Taal selecteren
Afbeelding 8: Selecteer de taal

Klik op Save (Opslaan) om de geselecteerde taal te bevestigen, zoals weergegeven in afbeelding 9.

Afbeelding 9: Taal opslaan
Afbeelding 9: Taal opslaan

Modi wijzigen (aardverbinding, satelliet en provider)

Er zijn drie typen overdracht: aardverbinding (kabel), satelliet en provider (voorkeur satelliet) waaruit u kunt kiezen in Sony Channel Editor. De toepassing zoekt naar satellietzenders in het sdb-bestand en gaat verder met de andere typen als er geen satellietzenders zijn. U kunt schakelen tussen de verschillende modi. Selecteer de modus die u wilt openen zoals weergegeven in afbeelding 10.

Afbeelding 10: Satelliet selecteren
Afbeelding 10: Selecteer satelliet

U ziet nu de nieuwe zenderlijst die overeenkomt met de geselecteerde modus, zoals weergegeven in afbeelding 11.

Afbeelding 11: Zenders geladen
Afbeelding 11: Zenders geladen