Artikel-ID : 00238696 / Laatst gewijzigd : 04/12/2020Afdrukken

Ik kan de tv niet in- of uitschakelen met de afstandsbediening van een extern apparaat, zoals een soundbar, recorder of settopbox

  Controleer of u de tv normaal kunt bedienen via de meegeleverde afstandsbediening. Als de tv kan worden in- en uitgeschakeld met de meegeleverde afstandsbediening, werkt de tv naar behoren.

  Als de tv goed werkt met de originele afstandsbediening en u de tv niet in- of uit kunt schakelen met de afstandsbediening van een extern apparaat, controleert u het volgende:

  • Richt de IR-zender van de afstandsbediening van het externe apparaat direct op de IR-sensor van de televisie.
   OPMERKING: Zie de handleiding voor de tv en de handleiding van het externe apparaat (of neem contact op met de klantenservice) voor de exacte locatie van de IR-sensor en IR-zender.

  • Controleer de handleiding van het externe apparaat of neem contact op met de klantenservice om ervoor te zorgen dat het externe apparaat correct werkt en kijk of deze de CEC-functie (Consumer Electronics Control) ondersteunt van een HDMI®-aangesloten apparaat.
   OPMERKING: De CEC-functie wordt mogelijk niet ondersteund door het externe apparaat, werkt mogelijk niet goed als gevolg van problemen met de software of de afstandsbediening of het externe apparaat is defect.