Artikel-ID : 00137406 / Laatst gewijzigd : 16/12/2015Afdrukken

Wat is tv in high definition (HDTV)?

    HDTV is een digitaal televisiesignaal in hoge resolutie, dat wordt gecombineerd met Dolby Digital-surroundgeluid. Signalen in high definition zijn beschikbaar via de meeste kabelmaatschappijen of satellietaanbieders en via uitzendingssignalen via de ether.

    Uitzendingen in high definition hebben ofwel 1080 actieve scanlijnen in een interlaced indeling (1080i) ofwel 720 lijnen in progressieve indeling (720p), zoals gedefinieerd door de ATSC (Advanced Television Systems Committee).

    Alle televisietoestellen zijn in staat om uitzendingen in high definition weer te geven, mits u een digitale tuner hebt. Om echter optimaal te kunnen genieten van de verbeterde beeldkwaliteit, zou de televisie een oorspronkelijke resolutie moeten hebben van minstens 720p of 1080i. Als uw televisie geen digitale tuner heeft, dient u een digitale decoder te huren via uw kabelmaatschappij of satellietaanbieder.

    BELANGRIJK: Informatie over de functies van uw specifieke model televisie kunt u vinden in het gedeelte over marktspecificaties in de gebruiksaanwijzing.