Artikel-ID : 00118690 / Laatst gewijzigd : 22/10/2021Afdrukken

Hoe stel ik mijn Sony Android TV van Sony de eerste keer in?

  In dit artikel wordt uitgelegd hoe u de tv voor de eerste keer instelt of nadat u de fabrieksinstellingen hebt hersteld.

  Eerste installatie van Android TV

  De eerste installatie begint wanneer u na aanschaf van uw tv het toestel inschakelt of nadat u de fabrieksinstellingen hebt hersteld. Tijdens de eerste installatie kunt u verbinding maken met internet, Google-accounts toevoegen om Android™-apps te gebruiken en uw tv afstemmen om tv-uitzendingen te ontvangen.

  • Volg de instructies op het scherm. Als er iets wordt weergegeven wat niet in deze procedure is vervat, volgt u de instructies op het scherm.
  • De hier afgebeelde screenshots zijn alleen bedoeld ter illustratie. Het scherm en de procedure kunnen enigszins verschillen, afhankelijk van uw land/regio, het model en de firmwareversie.
  • Als u items op het scherm wilt selecteren, drukt u op de pijlknoppen omhoog - omlaag - links - rechts op de afstandsbediening om het gewenste item te markeren en drukt u vervolgens op de knop ENTER Kruisvormige cirkel op de afstandsbediening.

  Bij deze procedure wordt ervan uitgegaan dat de eerste installatie automatisch is gestart. U kunt de eerste installatie ook op elk gewenst moment handmatig starten door de volgende stappen uit te voeren:

  1. Druk op de Home-knop op de afstandsbediening.
  2. Selecteer tandwielpictogram Instellingen.
  3. De volgende stappen zijn afhankelijk van de menu-opties van uw tv:
   • Selecteer ApparaatvoorkeurenEerste installatie. (Android 9)
   • Selecteer Eerste installatie of Automatisch opstarten. (Android 8.0 of lager)

   

  De eerste installatie van uw Android TV doorlopen

  1. Selecteer vervolgens uw gewenste taal op het welkomstscherm. Selecteer in dit geval NEDERLANDS.
   Schermafbeelding van de taalselectie

    
  2. Als het scherm Set up your TV with an Android phone or tablet (Uw tv met een Android-telefoon of -tablet instellen) of Do you have an Android phone or tablet? (Hebt u een Android-telefoon of -tablet?) wordt weergegeven, selecteert u of u een compatibele Android-telefoon of -tablet wilt gebruiken om uw huidige instellingen over te brengen naar de tv.
   In dit voorbeeld drukt u op de knop met de pijl-omlaag op de afstandsbediening en selecteert u vervolgens Overslaan. (Sla telefoon/tablet over voor deze walkthrough.)
   Schermafbeelding van het instellen van het Android-apparaat


   OPMERKING: Als u Ja op dit scherm selecteert, kunt u eenvoudig met een paar muisklikken account- en netwerkgegevens van compatibele Android-apparaten overbrengen door de instructies op het scherm te volgen.
   Schermafbeelding van het aansluiten van uw apparaat als Ja is geselecteerd

    
  3. Kies de gewenste netwerkinstellingen op het scherm Selecteer uw Wi-Fi-netwerk. U kunt het draadloze netwerk waarmee u verbinding wilt maken, selecteren in de lijst met beschikbare opties of u kunt het apparaat aansluiten met een LAN-kabel.
   Schermafbeelding van het selecteren van het Wi-Fi-netwerk
    
  4. Nadat u uw netwerk hebt gekozen, wordt het scherm Wachtwoord invoeren... geopend. Druk op uw afstandsbediening op de knop ENTER Cirkel met kruis wanneer het tekstveld is gemarkeerd voor het activeren van het schermtoetsenbord. Voer vervolgens het wachtwoord voor uw netwerk in en druk op NEXT/ENTER (Volgende/Invoeren) of FINISH (Voltooien) om verder te gaan.
   Schermafbeelding van het invoeren van het wachtwoord
   OPMERKING: Wanneer de verbinding tot stand is gebracht, wordt het bericht Verbonden weergegeven.
   Schermafbeelding van de verbindingsstatus

    
  5. Wanneer het scherm Haal het beste uit uw tv wordt weergegeven, selecteert u Overslaan voor deze walkthrough.
   Schermafbeelding van Haal het beste uit uw tv

    
  6. Vervolgens hebt u twee of drie opties op het scherm Haal het beste uit uw tvAanmelden bij uw account of Aanmelden bij Google:
   • Uw telefoon of computer gebruiken of Uw telefoon of laptop gebruiken
   • Uw afstandsbediening gebruiken of Uw wachtwoord gebruiken
   • OVERSLAAN
     

  Selecteer de gewenste optie. U meldt u heel eenvoudig aan bij Google door Uw afstandbediening gebruiken of Uw wachtwoord gebruiken te kiezen en uw gegevens in te vullen.​​​​


   

  Als u besluit uw telefoon of computer of uw telefoon of laptop te gebruiken, moet uw telefoon/computer met hetzelfde WiFi-netwerk als uw tv verbinding hebben. Deze optie wordt aangeraden als u niet wilt dat uw Google-account en -wachtwoord op het tv-scherm worden weergegeven. Houd er rekening mee dat als u dit gedeelte overslaat, u zich mogelijk later alsnog dient aan te melden om toegang te krijgen tot bepaalde services en/of apps van Google op Android TV. Nadat u Uw afstandsbediening gebruiken of uw wachtwoord gebruiken hebt geselecteerd, volgt u de instructies op het scherm.
  Google instellen met telefooncode

  1. Druk op de knop Enter kruis in cirkel op de afstandsbediening nadat u de Google-accountgegevens hebt ingevoerd.

  ​​​​​​​Schermafbeelding van aanmelden bij Google
   

  1. Selecteer Accept (Accepteren) om de servicevoorwaarden van Google te accepteren.
   Schermafbeelding van servicevoorwaarden
    

  2. Kies op het scherm Location (Locatie) Yes (Ja) of No (Nee) om aan te geven of Google en apps van derden de locatie van uw apparaat mogen gebruiken.
   Schermafbeelding van de locatieselectie
    

  3. Vanuit het scherm Help improve Android performance (De prestaties van Google helpen verbeteren) kunt u ervoor kiezen diagnostische gegevens naar Google te verzenden.
   Schermafbeelding van diagnostische gegevens
    

  4. Wanneer het scherm Choose a name for your... (Kies een naam voor uw…) wordt weergegeven, voert u een naam voor uw tv in. Selecteer de gewenste naam in de lijst of selecteer Een aangepaste naam invoeren.

    

  5. Selecteer uw land.
   Schermafbeelding van de landselectie
    

  6. Als het scherm Meet your Google Assistant (Maak kennis met uw Google Assistant) wordt weergegeven, volgt u de instructies op het scherm. Google Assistant kan niet in alle landen worden gebruikt. Deze stap hebben we voor deze procedure overgeslagen.
   Schermafbeelding van Maak kennis met uw Google Assistant
    

  7. Vervolgens wordt een overeenkomst voor het privacybeleid weergegeven. Houd er rekening mee dat als u verder wilt gaan met het instellen van uw tv en het meeste uit uw tv wilt halen (zoals software-updates), u met de pijl-omlaag naar de onderkant van het scherm moet bladeren en vervolgens de optie Agree all (Alles akkoord) of Agree (Ik ga akkoord) moet selecteren. U moet akkoord gaan met het privacybeleid van Sony om softwaredownloads te kunnen ontvangen. Zo wordt een update automatisch gedownload zodra er een beschikbaar is voor uw apparaat.
   Schermafbeelding van het privacybeleid
    

  8. Hierna dient u een 4-cijferige pincode in te voeren. Afgezien van 0000 wordt elke combinatie geaccepteerd. U moet uw nieuwe pincode twee keer invoeren: de eerste keer om uw code in te stellen en de tweede keer om te controleren of u de juiste code hebt ingevoerd. Op een nieuw scherm PIN code has been set (Pincode is ingesteld) wordt aangegeven dat uw nieuwe pincode is geactiveerd. Onthoud uw pincode en/of bewaar deze op een veilige plek.
   U hebt uw pincode nodig wanneer u de instellingen voor het kinderslot wijzigt of wanneer u een blokkade van de digitale service/satellietservice tijdelijk opheft.
   Schermafbeelding van het kinderslot
    

  9. Nu hebt u de mogelijkheid om uw satellietontvanger af te stemmen. Begin het proces via Start of selecteer Overslaan om uw tv op een later moment af te stemmen.
   Als het instelscherm van de IR Blaster (voor de bediening van de tv en de decoder met één afstandsbediening) wordt weergegeven, raadpleegt u: Hoe kan ik tijdens de eerste installatie de IR Blaster instellen voor de bediening van de tv en een decoder?
   Niet in alle regio's kan de IR Blaster worden gebruikt. Raadpleeg voor ondersteunde regio's de betreffende landen/regio's op de pagina in de koppeling.

    

  10. Als u Start op het scherm Wilt u Automatische Satellietafstemming starten? selecteert, wordt er een nieuw scherm Selecteer het soort uitzendingen om automatisch naar services te zoeken geopend. Sluit eerst uw tv-kabel aan voordat u het type uitzending selecteert om naar kanalen te zoeken. Selecteer vervolgens een van de volgende opties:

   • Digitaal en analoog
   • Digitaal
   • Analoog
   • Overslaan
    ​​​​​​​​​​​​​​

  Schermafbeelding van het selecteren van soort uitzendingen
   

  1. Nadat u de soort type uitzending hebt gekozen, kunt u de positie van uw tv opgeven om het geluid te optimaliseren. Kies Tafelstandaard of Muurbevestiging.
   Schermafbeelding van de positie van de tv
    

  2. Geef ten slotte aan of u gebruik wilt maken van starten op afstand, een functie waarmee uw tv door een extern apparaat kan worden ingeschakeld. Selecteer Aan of Uit.
   Schermafbeelding van starten op afstand
    

  3. Uw tv zou nu klaar voor gebruik moeten zijn. Selecteer Voltooid op het scherm Installatie voltooid! om verder te gaan naar het hoofdmenu.
   Scherm Installatie voltooid

  4. Afhankelijk van de OS-versie van uw Android TV kan het scherm met de inleiding tot de tv (zelfstudie) worden weergegeven. De onderstaande schermen zijn van Android 8.0. Druk op de knop met de pijl-rechts op de afstandsbediening om door te gaan, selecteer Gereed op het laatste scherm en druk op de knop ENTER kruis in cirkel. Koppel het netsnoer niet los zolang het zelfstudiescherm wordt weergegeven.

   Zelfstudiescherm
    
  5. Vervolgens wordt het startscherm van uw Sony Android TV geopend. Geniet van uw geïnstalleerde Android TV!
   Startscherm van Android TV