Artikel-ID : 00282592 / Laatst gewijzigd : 06/07/2023Afdrukken

Mijn tv geeft geen beeld weer als ik een HDMI-aansluiting gebruik

  Controleer voordat u begint


  Probleemoplossing

  Stap 1: Controleer of u de juiste INGANG gebruikt

  1. Zorg dat de tv op de juiste video-ingang is ingesteld om het HDMI-signaal te ontvangen. De meeste tv-afstandsbedieningen hebben een Ingang-knop waarmee u van de ene ingang naar de volgende gaat. Druk herhaaldelijk op de Ingang-knop totdat de juiste HDMI-ingang op de tv wordt weergegeven. Vergeet niet te controleren op welke ingang van de tv de computer is aangesloten.
   • De locatie en het pictogram van de Ingang-knop op de afstandsbediening en het aantal ingangen en de namen kunnen afwijken op uw tv.
  2. Controleer of het verbonden apparaat is ingeschakeld.

  Kies TV Input (tv-ingang)


  Stap 2: Koppel de HDMI-kabel los en sluit deze weer aan

  Soms kan dit probleem worden veroorzaakt door een slechte verbinding. De volgende stappen zijn afhankelijk van het model van uw tv:

  Android TV™- en Google Tv™-modellen


  Andere tv-modellen


  Stap 3: Controleer de uitgang van het aangesloten videoapparaat

  Zorg dat het aangesloten apparaat is geconfigureerd om signalen te versturen via zijn HDMI-uitgang en dat de gebruikte video-indeling compatibel is met de tv. De geselecteerde uitgang kan zichtbaar zijn op het scherm van uw apparaat of in de menu's.

  HDMI-uitvoer op scherm van het apparaat

  BELANGRIJK: Sommige apparaten kunnen een videosignaal van 1080/24p of 1080/30p versturen, maar sommige tv's kunnen alleen een videosignaal van 1080/60p verwerken. Het probleem kan mogelijk worden verholpen door het video-uitgangssignaal van het verbonden apparaat te wijzigen. Raadpleeg de handleiding of neem contact op met de fabrikant voor meer informatie over het wijzigen van het videosignaal.


  Stap 4: Controleer uw versterker

  1. Als u een versterker gebruikt, raadpleegt u de handleiding om te controleren of uw aansluitingen correct zijn ingesteld. De versterker/AV-ontvanger moet het signaal doorsturen naar uw televisie. Uw versterker verzendt mogelijk een ander signaal dan het signaal dat u wilt (de versterker verzendt bijvoorbeeld een signaal van de HDM2-poort, maar uw videoapparaat is aangesloten op HDM1).
  2. Controleer of de INGANG op uw versterker overeenkomt met de INGANG op uw tv.
  3. Als er tussen het apparaat en de tv nog een A/V-ontvanger of ander apparaat is aangesloten, probeer dan het apparaat rechtstreeks op de HDMI-ingang van de tv aan te sluiten. Als dit werkt, is uw ontvanger of andere apparaat mogelijk geen HDMI-repeater en wordt het signaal mogelijk niet doorgestuurd naar de tv.
   • Een HDMI-repeater ontvangt een audio/video-signaal van een HDMI-apparaat en stuurt het signaal vervolgens door naar een ander aangesloten HDMI-apparaat. Hoewel producten van Sony het gebruik van HDMI-repeaters ondersteunen, worden producten van andere fabrikanten mogelijk niet ondersteund.
  4. Als u verbinding maakt met een A/V-ontvanger via een analoge aansluiting (coax, composiet-A/V, component-A/V of S-Video), kan de ontvanger dat signaal mogelijk niet converteren naar HDMI om naar de tv te versturen. Raadpleeg de handleiding van uw A/V-ontvanger voor meer informatie over andere verbindingsmogelijkheden.

  Stap 5: Koppel het videoapparaat en de tv los

  Voer een eenvoudige reset uit door deze procedure te volgen:

  1. Schakel het aangesloten apparaat en de tv uit.
  2. Koppel het netsnoer van het apparaat en van de tv los.
  3. Zorg dat het aangesloten apparaat en de tv circa 30 seconden lang geen stroom hebben.
  4. Sluit het netsnoer van het apparaat en van de tv weer aan op het stopcontact.
  5. Schakel het aangesloten apparaat en de tv in.

  Stap 6: Probeer een andere HDMI-kabel

  1. De HDMI-kabel die u gebruikt, werkt mogelijk niet goed of is te oud om naar behoren te functioneren. Probeer een andere HDMI-kabel om te zien of dit uw probleem oplost.
  2. U kunt ook de eerste HDMI-kabel gebruiken om een ander videoapparaat aan te sluiten om te controleren of het videoapparaat defect is. Als dit werkt, functioneert het eerste apparaat mogelijk niet goed. Raadpleeg in dat geval de fabrikant voor meer hulp.
   • Gebruik een supersnelle HDMI-kabel waarop het HDMI-logo is afgedrukt als u tv wilt kijken met beeldkwaliteit van 1080p (50p/ 60p) via een extern apparaat.
  3. Als er nog steeds geen beeld is, zet u de tv terug naar de fabrieksinstellingen.
  4. Als het probleem nog steeds niet is opgelost, moet de tv mogelijk worden gerepareerd.