Artikel-ID : 00108599 / Laatst gewijzigd : 27/06/2017Afdrukken

Wat zijn de voordelen van HDMI ten opzichte van bestaande analoge video-interfaces zoals composietvideo, S-Video en componentvideo?

Voordelen van HDMI ten opzichte van bestaande analoge video-interfaces zoals composietvideo, S-Video en componentvideo.

    1. Kwaliteit: HDMI is een digitale interface en levert de hoogste videokwaliteit omdat er geen conversie plaatsvindt van een analoog naar een digitaal signaal, wat wel is vereist voor alle analoge verbindingen (zoals componentvideo of S-Video). Het verschil is vooral merkbaar bij hogere resoluties, zoals 1080p. Digitale video geeft een scherper beeld dan componentvideo, en voorkomt de vage beelden of echobeelden die optreden bij componentvideo. Dit verschil is vooral goed te zien bij subtiele details met een hoog contrast, zoals tekst.

    2. Gebruiksvriendelijkheid: HDMI combineert video en meerkanaals-audio in een enkele kabel, waardoor u zich de kosten, complexiteit en verwarring van meerdere kabels voor uw A/V-systemen kunt besparen. Dit is vooral handig als er apparatuur wordt bijgewerkt of toegevoegd.

    3. Intelligentie: HDMI ondersteunt communicatie in twee richtingen tussen de videobron (zoals de dvd-speler) en de HDTV, waardoor nieuwe functionaliteit, zoals automatische configuratie en afspelen met één druk op de knop, mogelijk wordt. Als HDMI wordt gebruikt, maken apparaten automatisch gebruik van het meest geschikte formaat (bijv. 480p vs 720p, 16:9 vs 4:3) voor het scherm dat ermee is verbonden. Hierdoor hoeft u niet door alle formaatopties te bladeren om de beste te vinden.

    4. Geschikt voor HD-inhoud: HDMI-apparaten die HDCP ondersteunen bieden de zekerheid van toegang tot hoogwaardige HD-inhoud, nu en in de toekomst.