Content van uw telefoon, tablet en computer weergeven op uw tv: Casting, AirPlay, HDMI-kabel, schermreproductie of Wi-Fi Direct

Of u nu video's, afbeeldingen, presentaties en zelfs games op een groter scherm wilt weergeven, wij bieden u deze opties:

Google Cast

Google Cast

Content casten met Google Cast is de eenvoudigste manier om video's en afbeeldingen op uw tv weer te geven.

• Google Cast wordt ondersteund op alle Android TV's, Google TV's en Android-apparaten (telefoons of tablets) van Sony.
    • Uw mobiele apparaat/computer/tablet en de tv moeten op hetzelfde Wi-Fi-netwerk zijn aangesloten.

• Vermijd tv-navigatie: gebruik uw telefoon om content te streamen, te bekijken op een groot scherm en uw vrienden ondertussen berichten te sturen.

Apple AirPlay

Apple AirPlay

Als u een Apple-gebruiker bent, gebruikt u Apple AirPlay om video's en afbeeldingen weer te geven op uw tv.

• Apple AirPlay wordt ondersteund op bepaalde Android TV's, Google TV's en Apple-apparaten.
    • Uw Apple-apparaat/-computer en de tv moeten op hetzelfde Wi-Fi-netwerk zijn aangesloten.

• Vermijd tv-navigatie: gebruik uw telefoon om content te streamen, te bekijken op een groot scherm en uw vrienden ondertussen berichten te sturen.

Scherm delen via een HDMI-kabel

Hoewel Casting of AirPlay populaire draadloze opties zijn, werkt een bekabelde oplossing (een HDMI-kabel) ook goed, vooral als er geen internet is, of als Google Cast of AirPlay niet beschikbaar zijn op uw tv.

• Perfect als u een tv hebt die niet van Android is en geen draadloze casting opties heeft.
    • Geen Wi-Fi vereist. De meeste HDMI-kabels werken goed (gebruik de HDMI-kabel van uw settopbox of gameconsole als u geen andere HDMI-kabel hebt).
    • Sluit de HDMI-kabel aan, selecteer de juiste tv-ingang/-bron en pas de beeldscherminstellingen van de computer naar wens aan.

Screen mirroring

Met deze functie kunt u het scherm van uw smartphone of tablet reproduceert op uw tv. Dit is een handige optie als er geen Wi-Fi beschikbaar is, maar uw tv Wi-Fi-mogelijkheden heeft. Schermreproductie verschilt van casting omdat het uw telefoonscherm op de tv reproduceert. Deze functie is niet beschikbaar op alle tv's, dus raadpleeg de handleiding van uw tv.

Wi-Fi® Direct

Met de functie Wi-Fi Direct kunt u draadloos audio- en videocontent afspelen vanaf mobiele telefoons, camera's en andere apparaten, rechtstreeks op een compatibele tv of projector, zonder draadloos thuisnetwerk of internet.

• Dit is geweldig voor bijvoorbeeld presentaties, waar een snelle en directe draadloze verbinding beschikbaar is.
    • Hiermee wordt een directe, of peer-to-peer draadloze verbinding tot stand gebracht tussen het apparaat en de tv.

*Dit artikel is niet productspecifiek. De beschreven functionaliteiten kunnen daarom verschillen, afhankelijk van uw land/regio, model of firmwareversie.
    *Vanaf augustus 2023 is bovenstaande informatie bevestigd. De specificaties kunnen zonder voorafgaande kennisgeving worden gewijzigd.
    *Android, Android TV, Google, Google TV, Google Cast, Chromecast built-in en andere gerelateerde merken en logo's zijn handelsmerken van Google LLC.
    *Microsoft, Windows en Microsoft Windows zijn handelsmerken van Microsoft Corporation en haar gelieerde bedrijven.
    *Apple en AirPlay zijn handelsmerken van Apple Inc., gedeponeerd in de Verenigde Staten en andere landen en regio's.
    *Wi-Fi en Wi-Fi Direct zijn handelsmerken van Wi-Fi Alliance.
    *HDMI is een handelsmerk van HDMI Licensing Administrator, Inc.
    *MHL is een handelsmerk van MHL, LLC.