Artikel-ID : 00274143 / Laatst gewijzigd : 21/09/2023Afdrukken

Uw tv van Sony resetten (zachte reset, uit- en weer inschakelen of fabrieksinstellingen terugzetten)

  Welke soorten tv-reset kan ik doen?

  Soort resettenMijn tv reageertMijn tv reageert niet
  Zachte reset (Android TV en Google TV)Houd de aan-uitknop op de afstandsbediening ingedrukt om opnieuw opstarten te selecteren. Niet mogelijk
  Uit- en weer inschakelen (alle tv's)Haal de stekker van het netsnoer van de tv 30 seconden uit het stopcontact en steek de stekker weer in het stopcontactHaal de stekker van het netsnoer van de tv 30 seconden uit het stopcontact en steek de stekker weer in het stopcontact
  Fabrieksinstellingen herstellen * (alle tv's)Ga naar de instellingen en navigeer naar Fabrieksinstellingen herstellen Niet mogelijk
  Fabrieksinstellingen handmatig herstellen (Android TV en Google TV) *
  (Tik om naar sectie te gaan)
  Gebruik de tv-knoppen (op de tv, niet op de afstandsbediening) voor een handmatige resetGebruik de tv-knoppen (op de tv, niet op de afstandsbediening) voor een handmatige reset

  * Onthoud: met het herstellen van de fabrieksinstellingen wist u de instellingen en moet de tv opnieuw worden ingesteld.


  Tv-problemen met een tv die wel reageert

  Als uw tv reageert, maar specifieke problemen heeft (app crasht, willekeurige uitschakelen, enz.), probeer dan:

  • Zachte reset (Android TV en Google TV): Houd de aan-uitknop ingedrukt tot de tv opnieuw start of er een menu verschijnt. Selecteer in dit menu Opnieuw starten.
  • Uit- en weer inschakelen (alle tv's): Haal de stekker van het netsnoer van de tv 30 seconden lang uit het stopcontact en steek de stekker vervolgens weer in het stopcontact.

  De fabrieksinstellingen herstellen

  Als de vorige stappen mislukken, maar u wel toegang hebt tot de instellingen, voert u een herstel van de fabrieksinstellingen uit in de systeeminstellingen:

  • Druk op de afstandsbediening op de knop knop voor snelle instellingen(knop voor Snelle instellingen), de knop HOME (Start) of de knop ACTION MENU (Actiemenu), afhankelijk van uw tv/afstandsbediening.
  • Kies het tandwiel voor instellingen of de pijl.
  • De volgende stappen zijn afhankelijk van de menu-opties die beschikbaar zijn op uw tv:
   • Kies System →(Systeem) About → (Over) Reset →(Reset) Factory data reset →(Fabrieksinstellingen herstellen) Erase everything →(Alles wissen) Yes. (Ja)
   • Kies Device Preferences →(Apparaatvoorkeuren) Reset →(Reset) Factory data reset →(Fabrieksinstellingen herstellen) Erase everything →(Alles wissen) Yes. (Ja)
   • Kies Storage & reset →(Opslag en resetten) Factory data reset →(Fabrieksinstellingen herstellen) Erase everything →(Alles wissen) Yes. (Ja)

  Het resetten van de fabrieksinstellingen kan enkele minuten duren. Wacht tot het proces is voltooid en de tv start met de eerste configuratie.


  Tv-problemen met een tv die niet reageert

  Als uw tv niet reageert (vastgelopen, schakelt niet in, enz.), probeert u het volgende:

  • Uit- en weer inschakelen (alle tv's): Haal de stekker 30 seconden uit het stopcontact en steek de stekker weer in het stopcontact.
  • Fabrieksinstellingen handmatig herstellen (Android TV en Google TV): Als toegang tot instellingen niet mogelijk is.

  De fabrieksinstellingen handmatig herstellen

  Als u de instellingen niet kunt openen met de afstandsbediening, voert u een handmatig herstel van de fabrieksinstellingen uit met de knoppen op de TV.

  Volg de instructies op basis van het aantal knoppen op uw tv:

  Waar vind ik de aan-uitknop op mijn tv?

  Type A: Uw tv-model heeft slechts één knop

  Type B: Uw tv-model heeft drie knoppen (links, rechts of op de achterkant van de tv)

  Type C: Uw tv-model heeft meer dan drie knoppen

  Neem contact met ons op als het probleem zich blijft voordoen nadat u de stappen in dit artikel hebt gevolgd.