Artikel-ID : 00115574 / Laatst gewijzigd : 30/03/2018Afdrukken

Wat is MHEG?

  MHEG (M ultimedia and H ypermedia E xperts G roup)

  MHEG is een systeem voor het creëren van toepassingen voor gebruik op het digitale kabel-tv-systeem in het Verenigd Koninkrijk (bijvoorbeeld Freeview)

  De tekstdiensten (rode knop) die bijvoorbeeld op kanalen van de BBC worden aangeboden, zijn MHEG-toepassingen, net zoals vele andere vergelijkbare interactieve systemen.

  Recente ontwikkeling van het MHEG-5 Interaction Channel (MHEG-IC) maakt het mogelijk om een uitbreiding van interactieve programmadiensten te leveren via een IP-verbinding (oftewel via internet).

  MHEG-5 kan video- en audiostreams openen en regelen. Deze kunnen worden geleverd via
  de gebruikelijke methoden voor uitzending of met de MHEG-IC-uitbreiding, via de IP-verbinding.

  Freeview HD-internetkanalen (hybride kanalen)

  • Er zijn enkele kanalen die worden geleverd door Freeview HD, die alleen via internet toegankelijk zijn.
  • Deze zijn alleen beschikbaar voor compatibele Freeview HD-internet-tv-modellen die via een netwerk op internet zijn aangesloten. Voor sommige van deze kanalen is een abonnement nodig.
  • Er kan niet worden gegarandeerd dat alle Freeview HD-internetkanalen werken op alle eerdere en huidige internet-tv-producten van Sony.
  • Freeview HD-internetkanalen maken geen deel uit van Sony's eigen internetnetwerken BIV (Bravia Internet Video) of SEN (Sony Entertainment Network).
  • Freeview HD is een standaard die begin 2010 werd geïntroduceerd. Met deze standaard zijn niet alleen tv-kanalen in high definition mogelijk, compatibele tv's en decoders kunnen ook verbinding maken met internet.  Voor sommige diensten is de nieuwste versie van de Freeview HD-specificaties nodig, die beschikbaar is op alle apparaten die na april 2011 zijn uitgebracht.