Artikel-ID : 00299225 / Laatst gewijzigd : 21/09/2023Afdrukken

Wanneer en waarom moet ik een tv-reset uitvoeren?

  Als u problemen ondervindt met uw tv, kunt u het beste een tv-reset uitvoeren. In dit artikel bespreken we kort een aantal gevallen waarin u een tv-reset moet overwegen. Er zijn heel wat scenario's waarin een reset van de tv nuttig kan zijn.

  Ook zijn er verschillende soorten resets die u kunt doen, van eenvoudig tot complexer, dus de stekker uit- en insteken zou zomaar kunnen volstaan.


  Welke problemen kan ik oplossen met een tv-reset?

  Problemen met apps of software

  Als uw tv-apps crashen, vastlopen of niet correct reageren, kan een reset tijdelijke storingen verhelpen en de prestaties van de app verbeteren.

  Problemen met beeld of geluid

  Als u last hebt van vervorming van beeld of geluid lost u deze problemen mogelijk op door de instellingen en aansluitingen van de TV te vernieuwen.

  Willekeurig opnieuw starten

  Als uw tv onverwachts automatisch wordt in- en uitgeschakeld, kan een reset helpen het systeem te stabiliseren en het willekeurig opnieuw opstarten te stoppen.

  Tv reageert niet

  Wanneer uw tv niet meer reageert op bediening met de afstandsbediening of niet goed wordt ingeschakeld, kan een reset de functionaliteit herstellen.

  Problemen met netwerkconnectiviteit

  Als uw tv problemen ondervindt bij het maken van verbinding met Wi-Fi of bij andere netwerkproblemen, lost u netwerkproblemen mogelijk op door de tv opnieuw in te stellen. Hetzelfde geldt voor uw router.

  Vergeten instellingen of wachtwoorden

  Als u de instellingen, wachtwoorden of pincode voor de kinderbeveiliging van uw tv vergeet, kunt u na een geforceerd herstel van de fabrieksinstellingen alles opnieuw configureren. (Bij een normaal herstel van de fabrieksinstellingen wordt u nog steeds om de pincode gevraagd).

  Trage prestaties

  Na verloop van tijd kunnen de prestaties van uw tv afnemen als gevolg van een toename aan tijdelijke bestanden en instellingen. Een reset kan een prestatieboost geven.


  Wat zijn de verschillende soorten tv-resets?

  Afhankelijk van uw tv (Android, Google of ouder) zijn er verschillende manieren om uw tv te resetten. Hier is een korte beschrijving, voor meer informatie over resets bezoekt u ons artikel hierover.

  Zachte reset met de afstandsbediening (Android TV en Google TV)

  Een zachte reset verwijdert geen informatie en is altijd de eerste optie om te proberen. Het is snel, eenvoudig en kan de meeste kleine problemen oplossen. Het is een grondige herstart, niet alleen uit- en inschakelen.

  Houd de aan-uitknop op de afstandsbediening ingedrukt om de tv opnieuw op te starten of ga naar de systeeminstellingen om de tv opnieuw op te starten.

  Uit- en weer inschakelen: de stekker van het netsnoer van de tv loskoppelen (alle tv's)

  Als u het apparaat uit- en weer inschakelt, schakelt u het apparaat volledig uit en schakelt u het na een korte periode weer in door de stekker van de tv uit het stopcontact te halen. Het doel van het uit- en weer inschakelen is het resetten van de interne circuits van het apparaat, het verhelpen van tijdelijke storingen en het opnieuw starten van het systeem. Net als de zachte reset is dit een eenvoudige manier om uw tv te resetten.

  Fabrieksinstellingen herstellen (alle tv's)

  Het is van essentieel belang om te onthouden dat een herstel van de fabrieksgegevens een drastische stap is en als laatste redmiddel moet worden gebruikt wanneer alle andere methoden voor probleemoplossing zijn mislukt. U kunt de fabrieksinstellingen herstellen via de systeeminstellingen. Als dat niet mogelijk is, is er een manier om de fabrieksinstellingen van Android en Google TV's geforceerd te herstellen met behulp van de analoge knoppen op de tv.