Artikel-ID : 00239986 / Laatst gewijzigd : 06/07/2023Afdrukken

Streamingapparaten

  • De onderstaande voorbeelden van aansluitingen worden geïllustreerd aan de hand van de Chromecast 3e generatie.
  • Chromecast en Chromecast Ultra vereisen een tv met een HDMI-poort, een Wi-Fi-netwerk en een compatibele computer of een compatibel mobiel apparaat (Android, iOS, Windows of Mac OS)
  • De beschikbaarheid en prestaties van functies en diensten zijn afhankelijk van apps, apparaten en netwerken en zijn mogelijk niet in alle gebieden beschikbaar. Meer informatie is beschikbaar in het Chromecast Help Centre.
  • Er zijn een of meerdere abonnementen vereist om toegang te krijgen tot bepaalde inhoud. Inhoud verzenden is alleen geoptimaliseerd voor geselecteerde diensten. De beschikbare diensten en inhoud zullen per land verschillen. Er kunnen aanvullende voorwaarden en/of kosten van toepassing zijn.
  • De prestaties van bepaalde functies, diensten en toepassingen van Chromecast zijn afhankelijk van het apparaat dat u gebruikt met Chromecast en uw internetverbinding.
  • Chromecast werkt met apps die geschikt zijn voor het verzenden van inhoud. U kunt hier een lijst van compatibele apps en partners controleren.

  Aansluiten

  Aansluitschema van streamingapparaten (HDMI)
  • HDMI-kabel
  1. Sluit uw apparaat voor het verzenden van informatie aan op uw tv en sluit vervolgens het USB-netsnoer aan op de Chromecast. Sluit vervolgens het andere uiteinde van het USB-netsnoer aan op een open USB-poort van uw tv OF op de bijgeleverde voedingsadapter die u vervolgens in een stopcontact steekt.

  2. Opmerking: Gebruik alleen de meegeleverde netadapter.
  3. Om verbinding te maken met uw Chromecast-apparaat moet u ervoor zorgen dat de Chromecast en het mobiele apparaat of de tablet waarmee u Chromecast installeert, zich allebei op hetzelfde Wi-Fi-netwerk bevinden.
  4. Download de Google Home-app op uw mobiele apparaat of tablet.
  5. Stel Chromecast in door deze stappen te volgen.
  6. Inhoud verzenden. Ontdek hoe u inhoud verzendt van Chrome naar uw tv of hoe u inhoud verzendt van apps die geschikt zijn voor Chromecast naar uw tv.
  Gebruik een goedgekeurde HDMI-kabel met het HDMI-logo.

  Instellingen tv

  1. Na het maken van een verbinding, zet u de tv aan.
  2. Druk herhaaldelijk op de knop (Ingang) om het ingangssignaal in te stellen op het aangesloten streamingapparaat.

  Probleemoplossing